Ο Τσάρλι Φράι λέει ότι άκουσε ένα δυνατό θόρυβο και νόμισε ότι ένας από τους φίλους του έπαιζε με τα νερά, αλλά όταν γύρισε, είδε το κεφάλι του καρχαρία να προβάλει με ορθάνοικτα τα σαγόνια.

Μια τρομακτική επίθεση από καρχαρία δέχθηκε ένας 25χρονος Βρετανός, ενώ έκανε σέρφινγκ στην παραλία Αβόκα, βόρεια του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, αλλά κατάφερε να γλιτώσει ρίχνοντας μια γροθιά στο ρύγχος του σαρκοβόρου κήτους, που είχε προλάβει να τον δαγκώσει στο χέρι.

«Στράφηκα στα δεξιά και είδα το κεφάλι του καρχαρία με τα δόντια του και απλώς του έριξα μια μπουνιά στο ρύγχος. Ξανανέβηκα στη σανίδα μου, φώναξα τους φίλους μου που ήταν εκεί και κατάφερα να ‘καβαλήσω’ ένα κύμα και να βγω στην ακτή», είπε ο νεαρός γιατρός που μετακόμισε προ διμήνου στην Αυστραλία για να εργαστεί.

Ο 25χρονος είπε ότι είχε δει στο YouTube ένα βίντεο με τον διάσημο Αυστραλό σέρφερ Μικ Φάνινγκ, να αφηγείται ότι σώθηκε από επίθεση λευκού καρχαρία χτυπώντας τον στο ρύγχος στη διάρκεια πρωταθλήματος σέρφινγκ στη Νότια Αφρική το 2015 και την κρίσιμη στιγμή θυμήθηκε τι έπρεπε να κάνει για να γλιτώσει.

Όταν βγήκε στην ακτή οι επίσης γιατροί φίλοι του τον μετέφεραν σε νοσοκομείο με ένα τραύμα στο χέρι από το δάγκωμα του καρχαρία και εκδορές.

«Δεν ένιωσα τα δόντια του να βυθίζονται, αλλά σαν ένα χέρι που με άρπαξε και με κουνούσε. Δεν το κατάλαβα, επειδή σκεφτόμουν “πάει, θα πεθάνω” και το μόνο που είχα κατά νου ήταν πώς να βγω το ταχύτερο δυνατό στην ακτή», είπε σε τοπικό δίκτυο αφηγούμενος την τρομακτική του εμπειρία.

Λίγη ώρα αργότερα διασώστες που επέβαιναν σε ελικόπτερο εντόπισαν έναν καρχαρία μήκους περίπου τριών μέτρων κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις καρχαριών στην Αυστραλία έχουν αυξηθεί. Μόνον φέτος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κι άλλοι δέκα τραυματίστηκαν

Πηγή: iefimerida.gr