Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, το συλλαλητήριο σωματείων και φορέων για την 44η επέτειο του πολυτεχνείου. 

“Εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, φοιτητές βροντοφώναξαν στο κέντρο του Ηρακλείου: «ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΚΑΜΊΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΚΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ» καθώς και «ΑΓΩΝΑΣ, ΡΗΞΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ»

Η κεντρική ομιλία εκφωνήθηκε από τον Γιώργο Μαζίτσο μέλος της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», όπου τονίστηκε, μεταξύ άλλων, πως:

«Σήμερα, τα συνθήματα της πύλης του Πολυτεχνείου ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, το σύνθημα Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία που δονούσε τις αντιδικτατορικές διαδηλώσεις, είναι και σήμερα ζωντανά και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα!

Οι άγριες θυσίες που οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ, το ΔΝΤ και το εγχώριο πολιτικό προσωπικό τους, επιβάλλουν στο λαό δεν έχουν σταματημό! Τα νέα μέτρα που σιγοβράζουν μέσω της 3ης αξιολόγησης και του νέου προϋπολογισμού, έρχονται να πατήσουν πάνω στα προηγούμενα.

 Η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα θεμελιωθεί πάνω στην άγρια εκμετάλλευση, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με το χτύπημα στην απεργία και στους εργατικούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αμερική, μπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.  Οι συνεχείς δηλώσεις της Ελληνικής κυβέρνησης για τη δήθεν «σταθερότητα» και τη «συμβολή» της χώρας μας στην υπόθεση της ειρήνης πρέπει να ανησυχήσουν τον εργαζόμενο λαό.

Πάλη για την πραγματική ειρήνη σημαίνει πάλη για την κατάργηση, την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά.

Παράλληλα ο αγώνας δεν μπορεί να σταματήσει εδώ, οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς, τα σωματεία πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την οργάνωση, προετοιμασία και επιτυχία της πανεργατικής απεργίας ενάντια στον αντεργατικό συνδικαλιστικό νόμο και την αντεργατική λαίλαπα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι, ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα άμεσης απεργιακής απάντησης. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων στη Βουλή για να χτυπήσει και να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη για να μην σηκώνει κεφάλι.

Το ΠΑΜΕ με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τον πρωτοπόρο ρόλο της, καλεί τους εργαζόμενους να βαδίσουμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!»  “

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook