Συγκλονιστικός ήταν ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής μιλώντας στην εκπομπή «Επιτέλους Σαββατοκύριακο» όταν περιέγραψε την τελευταία εικόνα που έχει από τον Στάθη Ψαλτη ο οποίος εμφανίζεται στην ταινία του «Νίκος Καζαντζάκης» και έμελλε να είναι η τελευταία στη ζωή του.

Όπως είπε ο Γιάννης Σμαραγδής: «Όταν ο Στάθης Ψάλτης ήρθε εδώ για να κουβεντιάσουμε να παίξει στην ταινία του είπα ότι «δεν θέλω τις υποκριτικές σου δεινότητες, τις ξέρουμε». Εδώ θέλω να καταθέσεις την ψυχή σου. Και μου είπε με τον απλούστερο τρόπο «μα, για αυτό ήρθα». Ήξερε ότι θα πεθάνει. Πολύ καιρό πριν. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο για αυτό».
Και συνεχίζει αναφερόμενος στην αντίδραση του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου μετά το γύρισμα της σκηνής τους.

«Ο Ψάλτης κάνει τον ηγούμενο της μονής Σινά. Στην πρόβα, μόλις τελείωσε η σκηνή, τρέχει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και μου λέει ‘ποια είναι η ψυχή αυτού του ανθρώπου που δεν την ξέραμε; Αυτός εδώ είναι πρότυπο για τους δεσποτάδες. Αυτός είναι αληθινός δεσπότης. Έτσι έπρεπε να είναι οι δεσποτάδες. Αυτή την αθωότητα κι αυτή τη βαθιά πίστη για τα ανώτερα που υπάρχει στο βλέμμα του. Τι ψυχή είναι αυτός;’».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε, ιδιαίτερα συγκινημένος, στην τελευταία συνάντηση με τον αγαπημένο ηθοποιό Στάθη Ψάλτη, λίγο πριν πεθάνει.

«Θέλω να σας πω ότι λίγες ημέρες πριν φύγει, απολύτως ήξερε κι αυτός και οι πάντες ότι θα φύγει, του έστειλα να δει την ερμηνεία του και πήγαμε με τη γυναίκα μου να τον επισκεφτούμε στο νοσοκομείο. Είπαμε εκεί διάφορα πράγματα. Και κάποια στιγμή του λέω «τα είδες Στάθη;» και λέει «Αν τα είδα; Αν τα είδα;» κι αρχίζει να κλαίει. Αυτή είναι η τελευταία εικόνα που έχω από τον Στάθη», περιέγραψε ο Γιάννης Σμαραγδής.

Το βίντεο από το zappit.gr

 

 

 

aixmi.gr/zappit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook