Ημέρα εορτής για τις Ένοπλες Δυνάμεις και απόδοσης φόρου τιμής στους πεσόντες κατά το καθήκον.

Στα Χανιά, μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, πολιούχου της πόλης, ακολούθησε ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις 11.45 τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων - Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Μετά την Δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση  στο Ηρώο της Πόλης (Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας) με κατάθεση στεφάνων από την τοπική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων τιμήθηκε στο Ηράκλειο η Hμέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε o Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τιμήθηκε σήμερα Τρίτη στο Ηράκλειο η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στεφάνια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κατέθεσαν η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Ηρακλείου, εκπρόσωποι πολιτικών, στρατιωτικών αρχών , αποστράτων και αντιστασιακών οργανώσεων.

Νωρίτερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά τελέστηκε επίσημη Δοξολογία την οποία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ενώ ακολούθησε ομιλία από τον Tαγματάρχη Πεζικού  (ΠΖ)  Μανόλη Μουρτζάκη.