Σε ηλικία μόλις 53 ετών πέθανε την Τετάρτη ο δημοσιογράφος Στάθης Καγιαλές, ο οποίος είχε διακριθεί σε πολλά ρεπορτάζ, ενώ είχε και πλούσια συγγραφική δράση  - Η κηδεία του θα γίνει στην Χαλέπα Χανίων

Με καταγωγή απο το Ακρωτήρι Χανίων και απόγονος του ήρωα Σπύρου Καγιαλέ ο εκλιπών ήταν και ο συγγραφέας της ειδικής έκδοσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων για τον Σπύρο Καγιαλέ, ενώ είχε εργαστεί και σε Μέσα Ενημέρωσης των Χανίων.

Η κηδεία του Στάθη Καγιαλέ θα γίνει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 10 πμ στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής στην Χαλέπα Χανίων και στο εκεί νεκροταφείο.

Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια και τονίζει ότι «ήταν ένας καταρτισμένος, μαχητικός και ανυποχώρητος δημοσιογράφος, με δημοκρατικές καταβολές και αξίες».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης σημειώνει ότι «είχε διατελέσει επίσης πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της ΠΟΕΣΥ και επανειλημμένως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «γεννήθηκε στον Πειραιά το 1964. Σπούδασε δημοσιογραφία και μετεκπαιδεύτηκε στη δημοσιολογία στο Κέντρο Σπουδών Δημοσιογραφίας-Δημοσιότητας. Συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Ιταλία, αποκτώντας πτυχίο δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου του Urbino και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Κοινοτικό Δίκαιο του Istituto dei Studi Europei “Alcide de Gasperi” της Ρώμης.

»Προτάθηκε από πανεπιστημιακούς καθηγητές για ερευνητική εργασία στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και για τον μεταπτυχιακό κλάδο στη ναυτιλία, στις μεταφορές και στο διεθνές εμπόριο του Πανεπιστημίου Χίου.

Ο Καγιαλές ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία «το 1981 στην εφημερίδα «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΚΗΡΥΞ» με διευρυμένα οργανωτικά καθήκοντα, ως σύμβουλος έκδοσης, στην εφημερίδα «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ», ως συντάκτης ύλης και στην εφημερίδα «ΑΠΟΦΑΣΗ».

»Είχε εργασθεί, επίσης, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΕΡΑ-4 και ΕΡΑ-1, στο πρόγραμμα 3ΕΑ του κρατικού ραδιοφώνου SBS της Αυστραλίας, σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΧΑΝΙΑ 100 FM STEREO», «9,61 FM STEREO Ραδιοκύματα Κρήτης» κ.α., στα περιοδικά «Εικονογραφημένη Ιστορία», «Trans Weekly», «Trans», «Τροχοί & Tir» και στις τοπικές εφημερίδες «Καστρινά Νέα», «Τα Σφακιά», «Κρητικά Επίκαιρα», «Σούνιο» και στην «Κυνηγετική Φωνή».

Σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο, μέσα από το καθημερινό ρεπορτάζ, συναδελφική αλληλεγγύη και προσήλωση στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Είχε εκλεγεί συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των συντακτών στην εφημερίδα «ΑΠΟΦΑΣΗ», την οποία έκλεισε σε μια νύχτα η εργοδοσία, αφήνοντας τους εργαζόμενους χωρίς αποζημιώσεις και δεδουλευμένες αποδοχές. Οι συνάδελφοι, όμως, μαζί με τον εκπρόσωπό τους αγωνίσθηκαν μέχρι τέλους για τη δικαίωσή τους, με αποτέλεσμα ο εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας να καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 44 μηνών.

Ακόμη, «είχε εκδώσει τη σατυρική εφημερίδα «Έκτακτο Παράρτημα» και την εφημερίδα ποικίλης ύλης «14 ημέρες». Ήταν συνεργάτης του Κέντρου Πολιτικών - Ευρωπαϊκών Μελετών της Ρώμης και είχε διδάξει στη δημοσιογραφική σχολή «Όμηρος».

Πέραν της δημοσιογραφικής του καριέρας είχε πλούσια συγγραφική δράση. Μερικά από τα έργα του: «Κόρη του Ήλιου» (μαντινάδες), «Δεν έχει ο Θεός αφέντη» (ποιήματα), «Ηλακάτη» (ποιήματα), «Ναυάγιο» (διήγημα), «Οι έρωτες του Κρητικού» (κρητικές μαντινάδες), «Κενή Διαθήκη» (πεζό), «Σπύρος Καγιαλές - Καγιαλεδάκης. Ο θρύλος του Ακρωτηρίου» (ιστορικό).