Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο Αγιογραφίας, με θέμα: «Το φως της Αγίας Γραφής ως πηγή έμπνευσης στη Bυζαντινή Tέχνη».

Το παρόν Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 2 έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος (Κολυμπάρι Χανίων) και θα μιλήσουν καταξιωμένοι επιστήμονες και Αγιογράφοι, όπως οι κ. Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, Αθανάσιος Μαΐλης, Δρ Μανόλης Δρακάκης, Νίκος Γιγουρτάκης και Γεώργιος Χειρακάκης.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η συνάντηση, η αλληλογνωριμία, η συζήτηση για τις ποικίλες καλλιτεχνικές τάσεις στο χώρο της Αγιογραφίας, καθώς και ο διάλογος για το μέλλον της Αγιογραφίας στην Κρήτη.

Παράλληλα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας, θα εγκαινιασθεί Έκθεση Αγιογραφίας, η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017. Η Έκθεση θα συνοδεύεται από έναν καλαίσθητο κατάλογο αποτελούμενο από έργα των συμμετεχόντων, με την ευγενή στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Το παρόν Συνέδριο απευθύνεται σε Αγιογράφους από όλη την Κρήτη, καθώς και σε σχετικούς εκκλησιαστικούς και άλλους Φορείς. 

Για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία μπορείτε να ενημερωθείτε από την Κωνσταντίνα Στεφανάκη, Υπεύθυνη του Συνεδρίου, στα τηλέφωνα 2824022245 και 22500 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Στην Έκθεση Αγιογραφίας συμμετέχουν οι κάτωθι: 

ΒΑΘΙΑΝΑΚΗ ΧΡΥΣΗ, ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗ-ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΒΛΑΖΑΚΗ - ΤΣΙΧΛΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ,
ΓΡΙΝΙΕΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ Λ.  ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΗΛΙΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ , ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ – ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ, ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΚΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΓΟΥΒΕΡΝΕΤΟΥ, ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ,  ΚΕΡΔΕΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  ΚΟΖΩΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΛΕΛΕΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΛΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΝΩΛΑΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,  ΜΑΡΜΑΤΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ,  π. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΑΤΘΑΙΑΚΗΣ, ΜΑΧΑΙΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ,  
ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΙΝΑΪΤΩΝ», † ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ,
ΜΠΙΤΖΑΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΜΥΓΙΑΚΗ ΑΝΝΑ, ΜΥΛΩΝΑ –ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΑΝΑΡΕΤΑΚΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ, ΠΑΠAΔΟΣΗΦΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΕΤΣΟΥΡΑ ΣΥΛΒΙΑ,
π. ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗΣ, ΡΟΥΚΟΥΔΗΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ,  ΣΓΟΥΡΑΚΗ  ΧΡΥΣΟΎΛΑ, ΣΗΣΑΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,  ΣΚΟΡΔΥΛΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΧΕΤΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ, ΦΛΩΚΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ,  ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΧΕΙΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.