Ανοικτή επιστολή στο Δήμαρχο Χανίων από τους “Ποδηλάτρεις”

Την χωροθέτηση ποδηλατόδρομου, με έναρξη από την Χατζημιχάλη Γιάνναρη και προέκτασή του στην Σκαλίδη, ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Χανίων, οι “Ποδηλάτρεις” επισημαίνοντας, οτι η υλοποίηση του έργου, αποτελεί υπόσχεση που έχει δώσει ο δήμαρχος και φαίνεται οτι ετοιμάζεται να την “πάρει πίσω”.

Όπως αναφέρουν οι “Ποδηλάτρεις”, πριν δυο μήνες ο κ.Βάμβουκας υπεσχέθη την κατασκευή ποδηλατόδρομου ενώ σήμερα, μετά την ανακοίνωση για ανάπλαση της οδου΄Χάληδων, εξακολουθεί να αφήνει μετέωρη την εξαγγελία, υποκύπτοντας όπως σημειώνουν σε πιέσεις καταστηματαρχών.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε.

Ακριβώς δύο μήνες μετά τις νέες εξαγγελίες σας για «άμεσες» αλλαγές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και για δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην Χ’’Μιχάλη Γιάνναρη μαθαίνουμε τώρα, ότι ο Δήμος θα αναπλάσει την Χάληδων και την πλατεία Μητρόπολης. Για τις προ διμήνου εξαγγελίες αρκέστηκε στο προσφιλές του «θα» (αναμενόμενο από εσάς κύριε Βάμβουκα). 

Οι κακές γλώσσες βέβαια, λένε ότι αντιδρούν οι… συνάδελφοί σας καταστηματάρχες. Ότι δηλαδή σας προτείνουν αντί για ποδηλατόδρομο καλύτερα να φαρδύνουν τα (τρα)πεζοδρόμια. 

Εμείς πάλι σας προτείνουμε να κάνετε την έκπληξη : να αγνοήσετε το πολιτικό/πελατειακό κόστος και να προχωρήσετε στην υλοποίηση των υπεσχημένων. Σας προτείνουμε συγκεκριμένα να χωροθετήσετε τον ποδηλατόδρομο εκεί ακριβώς που το κάνατε «δοκιμαστικά» τον Σεπτέμβριο δηλαδή με έναρξη από την Χ’’Μιχάλη Γιάνναρη και προέκτασή του στην Σκαλίδη.

Αυτό προβλέπεται και στην μπαγιάτικη αλλά μοναδική εκείνη κυκλοφοριακή μελέτη με την οποία χρέωσε με αρκετές χιλιάδες ευρώ η διοίκηση Βιρβιδάκη / Παπαδογιάννη τους δημότες αλλά έμεινε στα χαρτιά, περιμένοντας μάταια από τις επόμενες διοικήσεις (Σκουλάκη και τώρα την δική σας) να την προχωρήσει.

Κύριε Δήμαρχε, μετά τα κολωνάκια (με τα οποία αποκαλύψατε την ευθύνη ή την ανικανότητα της τροχαίας Χανίων) σειρά πρέπει να έχουν οι τομές στο κυκλοφοριακό. Δική σας επιλογή αν θέλετε να σας θυμούνται ως κάποιον που προσπάθησε ή κάποιον που δεν τόλμησε (να τα βάλει με τα συμφέροντα) όπως και οι προκάτοχοί σας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook