Σε γιορτινό κλίμα, που δεν θυμίζει σε τίποτα εκλογική διαδικασία, διεξάγονται οι εκλογές στον δικηγορικό σύλλογο Χανίων για την εκλογή προέδρου και νέου Διοικητικού Συμβουλίου, για την επόμενη τετραετία.

Στα Χανιά αποτελεί ιδιαιτερότητα οτι για την θέση του προέδρου, υπάρχει μόνο μια υποψηφιότητα, αυτή του νυν προέδρου Ιωάννη Δασκαλάκη, ενώ για την κάλυψη των δέκα θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, έχουν κατατεθεί 18 υποψηφιότητες.

Από τις 7 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες, η εκλογική διαδικασία διεξάγεται κανονικά και με μεγάλη προσέλευση μελών του δικηγορικού συλλογου.

Σε δήλωσή του ο προέδρος του ΔΣ Χανίων Γιάννης Δασκαλάκης εξήρε το ενωτικό κλίμα που επικρατεί στο σύλλογο τονίζοντας οτι “τα προβλήματα του συλλόγου είναι οι μόνοι αντίπαλοι μας στις εκλογές αυτές. Στον δικηγορικό σύλλογο υπάρχει ενότητα και αυτήν την ενότητα εκφράζει η συμμετοχή στις εκλογές αυτές. Επιδίωξη μας είναι να αναβαθμιστεί το επίπεδο αυτής της ενότητας γιατί έτσι πιστεύουμε οτι μπορουμε να δημιουργήσουμε καλύτερα”.

Αναφερθείς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, ο κ. Δασκαλάκης υπενθύμισε ένα χρόνιο αίτημα των δικαστικών αρχών των Χανίων, για την ανεύρεση χώρου προκειμένου να επιλυθεί το στεγαστικό ζήτημα και η έλλειψη χώρων για την απονομή της δικαιοσύνης, ενώ τόνισε οτι η πολιτεία έχει ανεκμετάλλευτους χώρους, όπως είναι οι δικαστικές φυλακές Χανίων, οι οποίες θα μπορούσαν να διατεθούν προς το σκοπό αυτό. Μάλιστα ο κ. Δασκαλάκης σημείωσε οτι η πολιτεία είναι “υπόλογη” για παράβαση καθήκοντος καθώς δεν αξιοποιεί περιουσία του δημοσίου για την κάλυψη αναγκών λειτουργιάς της δικαιοσύνης, παρόλο που έχει γίνει σχετική πρόταση από τον δικηγορικό σύλλογο Χανίων.

Ο κ. Δασκαλάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: ” Όσον αφορά την απονομή δικαιοσύνης, οι χώροι τους οποιους έχουμε και λειτουργούν τα δικαστήρια δεν επαρκούν και προσπαθούμε να πείσουμε την πολιτεία να παραχωρήσει χώρους, ούτως ώστε η απονομή της δικαιοσύνης να γίνεται όπως πρέπει και όπως της πρέπει. Αυτη τη στιγμή έχουμε τη γνώση οτι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Όμως αυτή τη στιγμή δεδομένου οτι δεν επαρκούν οι χώροι λειτουργίας των δικαστηρίων και όλοι, δικαστές, υπάλληλλοι, δικηγόροι και οι πολίτες, συνωστίζονται σε ένα χώρο που δεν επαρκεί να εξυπηρετεθεί, προσπαθούμε να βρούμε χώρους, όπως είναι οι δικαστικές φυλακές που από το 2012 ειναι κλειστές και δεν χρησιμοποιούνται απο κανέναν. Το κτίριο είναι σε μια περιοχή από τις πιο όμορφες της πο΄λης μας και τα δικαστήρια ασφυκτιούν. Είναι απαράδεκτο από την πολιτεία το κτίριο να παραμένει κενό ενώ δίπλα βρίσκονται τα δικαστήρια που δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Η πρόταση δεν έχει προχωρήσει λόγω δυσλειτουργία στη λήψη αποφάσεων του κράτους είναι όμως μια πραγματικότητα απαράδεκτη, να μην μπορεί ένα κράτος, μέσα σε 4 χρόνια να έχει λύσει ένα τέτοιο θέμα και μάλιστα σε ένα χώρο που δεν χρησιμοποιεί. Αυτό νομίζω οτι αποτελει παράβαση καθήκοντος δια την πολιτεία και τους άρχοντές της, να έχουν περιουσία και να μην αξιοποιείται”.

(ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Χανίων Γ.Δασκαλάκης)

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες έχουν ως εξής:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Υποψήφιος Προέδρος: Ιωάννης Δασκαλάκης του Βασιλείου 

Υποψήφιοι Σύμβουλοι:
1) Βεργάκης Γεώργιος του Νικολάου 
2) Βροντάκης Γεώργιος του Ανδρέα 
3) Γιακουμάκης Νικόλαος του Στυλιανού 
4) Γκαζής Κωνσταντίνος του Αντωνίου 
5) Ζολινδάκης Χαράλαμπος του Χαραλάμπους 
6) Καλογεράκη Μαρία- Αικατερίνη του Νικολάου 
7) Λιονάκης Ιωάννης του Σπυρίδωνος
8) Μικρού Αγάπη του Λουκά 
9) Μπαρμπουδάκη Ρεβέκκα του Γεωργίου 
10)Μπουζάκης Γεώργιος του Μάρκου
11) Μυστακίδου Μαρία-Σουζάνα του Αλεξάνδρου 
12) Νταντινάκη-Σειμένη Μαρία του Εμμανουήλ 
13) ) Παπαδομανωλάκης Εμμανουήλ του Αχιλλέα 
14) Ποθητάκης Κωνσταντίνος του Δημητρίου 
15) Πραματευτάκης Χρήστος του Ιωάννη

16) Σταματάκη Αικατερίνη του Γεωργίου
17) Χαζιράκης Νικόλαος του Ιωάννη 
18)Χρύση Μαρία του Κων/νου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook