Τις δυνατότητες που έχουν άτομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ) φιλοδοξεί να αναδείξει ο φιλέλληνας Διοικητής της Γερμανικής Ασφάλισης Συντάξεων (Deutsche Rentenversicherung) στην Στουτγάρδη, Χούμπερτ Σάιτερ.

Το μήνυμα αυτό θα σταλεί μέσα από το ταξίδι που ξεκίνησε μαζί με άλλους δεκαέξι Γερμανούς, διανύοντας την απόσταση Θεσσαλονίκη-Στουτγάρδη… με ποδήλατα.

Στόχος του ταξιδιού ήταν να προβάλλει την αποκατάσταση της υγείας, με απώτερο σκοπό την επανένταξη αναπήρων και χρόνιων πασχόντων στον εργασιακό χώρο και την κοινωνία.

Η ομάδα ποδηλατιστών, μεταξύ αυτών γιατροί και ΑΜΕΑ, συγκεντρώθηκε σήμερα έξω από το Ινστιτούτο Γκαίτε, στη Θεσσαλονίκη, απ\’ όπου ξεκίνησαν το δεκαήμερο ταξίδι. Καθημερινά θα διανύουν περίπου 180 χιλιόμετρα, περνώντας από χώρες των Βαλκανίων και την Αυστρία.

Με τη Θεσσαλονίκη ο κ. Σάιτερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο zougla.gr, έχει ιδιαίτερους δεσμούς, μέσα από επαφές με τοπικές υπηρεσίες και ιδρύματα, που διατηρούνται από τη δεκαετία του \’60, χρόνια έντονης μετανάστευσης Ελλήνων προς τη Γερμανία. Στο πέρασμα των χρόνων, οι επαφές εντατικοποιήθηκαν, αναπτύχθηκαν φιλίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook