Τελευταία ενημέρωση: 17:50

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστκή υπηρεσία Ηρακλείου από φωτιά που εκδηλώθηκε στην Κέρη Τυλίσσου του Δήμου Μαλεβιζίου και ενώ στην περιοχή έπνεαν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι – Αντιμετωπίστηκε και δεύτερο μέτωπο φωτιάς στην Ξερολιά στον Προφήτη Ηλία

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 12: 30 μακριά από κατοικημένα ωστόσο οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς ανησύχησαν τις αρχές που έδωσαν για περισσότερο από τρεις ώρες μάχη με τις φλόγες.

Πέντε πυροσβεστικά οχήματα, δέκα πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα αλλά και εθελοντές κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες και η φωτά μέχρι τις 3 το μεσημέρι βρισκόταν σε ύφεση.

Η φωτιά έχει κάψει χορτολιβαδική έκταση ενώ τα αίτια που την προκάλεσαν αποτελούν αντικείμενο έρευνας από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.

Εν τω μεταξύ, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά, εκδηλώθηκε νέο μέτωπο φωτιάς στην περιοχή Ξερολιά στον Προφήτη Ηλία η οποία αντιμετωπίστηκε από την Πυροσβεστική που έσπευσε με τρια οχήματα.

Υπενθυμίζεται οτι σήμερα το πρωί, εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά στα Χανιά, στο δήμο Πλατανιά, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν στάχτη 15 στρέμματα δασικής έκτασης, προτού η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook