Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα για το διαδίκτυο στα παιδιά στη Χερσόνησο

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Γουβών, του Μουσικού Γυμνασίου, του Λυκείου Γουβών και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου την ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Διαδίκτυο και Παιδιά. Κίνδυνοι, Προκλήσεις και Προοπτικές στις Σύγχρονες Ψηφιακές Παιδικές Χαρές» που διοργάνωσε η 133 Σμηναρχία Μάχης με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης, στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών με ομιλητή τον Υποστράτηγο (ε.α.) ΕΛ.ΑΣ. Εμμανουήλ Σφακιανάκη, πρώην Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο κ. Σφακιανάκης τόνισε πολλές φορές στα παιδιά ότι στο Διαδίκτυο τίποτα δε μένει κρυφό και τίποτα δε σβήνει, ακόμα και αν το διαγράψουν και αναφέρθηκε διεξοδικά σε ζητήματα cyber bulling, εκβιασμών, αποπλάνησης ανηλίκων, σε οικονομικού τύπου εγκλήματα, καθώς στο Διαδίκτυο δεν είναι όλα αληθινά και όπως είπε χαρακτηριστικά: «αν υπήρχε ανωνυμία στο Διαδίκτυο, δε θα βρίσκαμε ποτέ τους χάκερ». Τα παιδιά στο τέλος της παρουσίασης είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους, ενώ ενημερώθηκαν ότι η καθημερινή χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και κινητού τηλεφώνου πάνω από δύο ώρες θεωρείται εθισμός. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αστυνομικός υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ηρακλείου, αστυνόμος Α΄ Εμμανουήλ Θεοδοσούλης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου, Νίκος Γιγουρτάκης, οι αντιδήμαρχοι Χερσονήσου, Μανώλης Πλευράκης και Κώστας Παρλαμάς, ο δημοτικός σύμβουλος – πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας  Σχολικής Επιτροπής, Νίκος Σταυρουλάκης και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου, Δέσποινα Πλευράκη.

Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί μέρος της γενικότερης συνεργασίας της 133 Σμηναρχίας Μάχης με το Δήμο Χερσονήσου και είναι η δεύτερη από ένα τρίπτυχο αντίστοιχων εκδηλώσεων για την σχολική περίοδο 2017 – 2018 με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νεολαίας σε σημαντικά προβλήματα της εποχής