Η Google θα αναθέσει το 2018 σε 10.000 και πλέον εργαζόμενους τον έλεγχο και την απομάκρυνση βίαιου περιεχομένου από το YouTube, όπως ανέφερε η επικεφαλής της πλατφόρμας.

Σε άρθρο της Daily Telegraph, η Susan Wojcicki σημειώνει πως ορισμένοι χρήστες εκμεταλλεύονται το YouTube για να χειραγωγήσουν, να παρενοχλήσουν ή ακόμη και να προκαλέσουν κακό.

Όπως επισήμανε, στην πλατφόρμα χρησιμοποιείται λογισμικό μηχανικής μάθησης το οποίο μπορεί να εντοπίζει βίαια βίντεο. Με αυτό τον τρόπο, από τον Ιούνιο, έχουν αφαιρεθεί περισσότερα από 150.000 βίντεο.

Η Wojcicki πρόσθεσε πως το προσωπικό έχει ελέγχει στο ίδιο χρονικό διάστημα περίπου 2 εκατομμύρια βίντεο. Έτσι, διευκολύνεται η εκπαίδευση του λογισμικού στον εντοπισμό του ακατάλληλου περιεχομένου, με συνέπεια το προσωπικό να πενταπλασιάσει την απόδοσή του.

Παράλληλα, η Google έχει λάβει δραστικά μέτρα για τα σχόλια, χρησιμοποιώντας τεχνολογία που επέτρεψε στο προσωπικό να εντοπίσει και να απενεργοποιήσει εκατοντάδες λογαριασμούς και να διαγράψει εκατοντάδες χιλιάδες σχόλια. Επίσης, οι ομάδες συνεργάζονται στενά με οργανώσεις προστασίας των παιδιών σε όλο τον κόσμο, ώστε να καταγγέλλουν τυχόν επιβλαβή συμπεριφορά και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στις αστυνομικές αρχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook