Μαχητική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους των Χανίων πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα γενικής απεργίας,  από τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.  

Στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων, χαιρετισμό απεύθυνε  εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων ο Γιώργος Πατεράκης.

Στη συνέχεια την κεντρική ομιλία έκανε το μέλος της Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ, Ζορμπάς Αχιλλέας ο οποίος τόνισε ότι «οι συγκεντρωμένοι στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό. Καταγγέλλουμε την απόφαση των ΗΠΑ να ανακηρύξουν την Ιερουσαλήμ σε «πρωτεύουσα του Ισραήλ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε πως η «σημερινή απεργία είναι μήνυμα αντεπίθεσης της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η απεργία δίνει μαχητική και αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού. Για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. με τα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν να υλοποιήσουν πριν και μετά την 3η αξιολόγηση. Η κυβέρνηση φέρνει μέτρα οδοστρωτήρα στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό με νέες μειώσεις στις συντάξεις, με ένα νέο γύρο φοροληστείας και αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος. Με έναν προϋπολογισμό που επιβεβαιώνει αυτή τη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων. Από την άλλη πλευρά όμως προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα.»

 

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στη προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως ειπώθηκε “να βάλουν στο γύψο τους εργατικούς αγώνες με την τροπολογία για της απεργίες ακριβώς επειδή γνωρίζουν πως τα μέτρα που ψηφίζονται θα φέρουν στο προσκήνιο την ανάγκη για νέους μεγάλους αγώνες”. 

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης των Χανίων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook