Την Τετάρτη 13/12/2017 πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 3ου Νηπιαγωγείου Νεας Κυδωνίας στο χώρο του, με τίτλο η “μικρή γαλάζια πεταλούδα της Αγάπης”.  

Οι νηπιαγωγοί Γιούλη Αντωνάτου, Πόλα Δέδη, Μαρία Κατσικανδαράκη και Ελένη Σωτηριάδου, σκέφτηκαν ότι το μήνυμα της ενανθρώπισης του Κυρίου χάριν της ΑγάπηςΤου για τους ανθρώπους, θα το προσέγγιζαν τα παιδιά με ένα σύγχρονο και πρωτότυπο τρόπο. Με την αφήγηση της μικρής ιστορίας του συνομιλήκου τους του Τάκη από το νεοεκδοθέν βιβλίο  “Η μικρή γαλάζια πεταλούδα” του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών  Χανίων “Άγιος Ιωάννης”.   

Στη μοναδική αυτή γιορτή , παρευρέθηκαν η υπεύθυνη  εκπαιδευτικών θεμάτων κ.Δώρα Νιαουνάκη ως εκπρόσωπος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, η Πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών κ.Δέσποινα Ροδουσάκη, η συγγραφέας του κειμένου εκπαιδευτικός κ.Αγγέλα Μάλμου, οι συγγενείς και οι φίλοι των παιδιών.

Η πρωτοτυπία της γιορτής εστιάζεται στο γεγονός ότι  συμμετείχαν στα τεκταινόμενα όλοι: παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς. Η μία έκπληξη ακολουθούσε την άλλη. Μουσική, φωτισμός, αφήγηση κι όλα αυτά με  σκηνική επιλογή παρουσίασης, το είδος του μαύρου θεάτρου.

Σίγουρα δεν θα μπορούσε να περάσει καλύτερα στα παιδιά το πνεύμα των Χριστουγέννων παρά μόνο  με την υπέρτατη πράξη αλληλεγγύης του ανθρώπου προς τον  πάσχοντα συνάνθρωπο, εκείνη της εθελοντικής αιμοδοσίας. Έτσι όπως η μικρή Γαλάζια Πεταλούδα και ο φίλος της ο Τάκης περιγράφουν στο βιβλίο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων.

Θερμά συγχαρητήρια  στα παιδιά , στις νηπιαγωγούς και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την αγαστή συνεργασία τους. Την εκδήλωση επισκέφτηκε κι ο Άγιος Βασίλης. Οι παρευρισκόμενοι στο τέλος δοκίμασαν τα νόστιμα εδέσματα του μπουφέ και είχαν  επίσης την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους από το μικρό  χριστουγεννιάτικο μπαζάρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook