Κληθείς να σχολιάσει, σύμφωνα με τη real.gr, εάν και κατά πόσον ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ευρωζώνη είναι η ασθενής ανάπτυξη ή ο πληθωρισμός, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ δήλωσε χθες ότι είναι σημαντικό η κεντρική τράπεζα να διατηρήσει την εμπιστοσύνη στη σταθερότητα των τιμών.

«Θεωρούμε ότι το πολύ στέρεο αγκυροβόλιο των εκτιμήσεών μας για τον πληθωρισμό είναι ένας από τους σημαντικότερους πόρους μας», είπε ο Τρισέ μιλώντας σε εκδήλωση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). «Είναι κάτι που θεωρούμε απολύτως ουσιώδες για την εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.

Αυτή η εμπιστοσύνη είναι κάτι που βοηθά σε δύσκολες συνθήκες συμβάλλοντας στην διατήρηση της μεγέθυνσης της οικονομίας, συνέχισε.

Προηγουμένως στην ίδια εκδήλωση, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ είχε τονίσει πως ο κίνδυνος της ύφεσης είναι πολύ σοβαρότερος από τον κίνδυνο του πληθωρισμού και ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να μπορεί να προσαρμόζεται. Ο Τρισέ κλήθηκε να σχολιάσει αυτή την τοποθέτηση.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, Σστην ομιλία του ο Τρισέ δεν αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες κρίσεις χρέους χωρών-μελών της ευρωζώνης, είπε πάντως ότι η ΕΚΤ θα προσαρμόσει τις πολιτικές της στα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Επικεντρώθηκε σε γενικά θέματα γύρω από την μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.

«Η χρήση έκτακτων μέτρων εξαρτάται από την λειτουργία που καλείται να επιτελέσει η νομισματική πολιτική και πρέπει να αντιστοιχεί με το επίπεδο του προβλήματος ή της αναστάτωσης στις χρηματαγορές ή στους ιδιαίτερους τομείς των αγορών», είπε ο Τρισέ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook