Παρακολουθούμε την κυρία υπουργό μας να προμηνύει εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης». Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί στο κοινωνικό πρόσημο της υπουργικής αυτής απόφασης , αφού θα βοηθηθούν οι νέοι συμπολίτες μας . Όμως υπάρχει και μια διαφορετική προσέγγιση η οποία θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι κυβερνώντες.

Δεν είναι δυνατόν με «ασπιρίνες» να σταματήσουν τον πονοκέφαλο της ανεργίας η οποία καλπάζει συνεχώς. Δεν είναι δυνατόν να βάζουν μπροστά το κομματικό συμφέρον για να υφαρπάξουν την ψήφο των νέων ανθρώπων. 

Για να κάνεις τον νέο άνθρωπο περήφανο θα πρέπει να του δώσεις δουλειά και για να γίνει αυτό δεν θα πρέπει να κάνεις καταμερισμό της φτώχιας με επιδόματα αλλά να σκύψεις το κεφάλι πάνω στο πρόβλημα της ανεργίας , να φέρεις επενδύσεις, να έρθουν δουλειές με αξιοπρεπείς μισθούς . Συνεπώς χρειάζεται αλλαγή πολιτικής με μείωση των δαπανών, των φορολογικών συντελεστών από 29% στο 20% στις επιχειρήσεις, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σταδιακά σε δύο χρόνια έτσι ώστε να μπορέσει να ανασάνει η οικονομία μας και να γίνει φιλική και ανταγωνιστική σε ξένες επενδύσεις.

Το επίδομα αυτό προέρχεται από την υπερφορολόγηση των πολιτών κάτι το οποίο καταγράφεται και στον προϋπολογισμό. Επίσης.  προέρχεται και από το γεγονός ότι το κράτος δεν πληρώνει τις οφειλές του σε τρίτους , όπως επίσης και οι 300.000 συντάξεις οι οποίες δεν έχουν εκδοθεί. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υπογράψει συμφωνία μέχρι το 2023 για πλεονάσματα 3,5 % . Δεν αντέχει η χώρα άλλο αυτή τη υπερφορολόγηση και το στράγγισμα της κοινωνίας και της αγοράς.  

Το πλεόνασμα θα πρέπει να οριοθετηθεί στο 2% έτσι ώστε να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος της τάξης των 2,8 περίπου δις , τα οποία όμως θα πρέπει να πάνε για την μείωση των φορολογικών συντελεστών έτσι ώστε να έρθουν επενδύσεις στην χώρα μας και να γεννηθούν νέες θέσεις εργασίας. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να εξαπλωθεί το brain drain , ήδη 450.000 νέοι έχουν φύγει στο εξωτερικό. Θα πρέπει να αλλάξουμε πολιτική , θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, θα πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής . 

Με αυτή την ιδεοληπτική κυβέρνηση δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα το ουσιαστικό…

Εύχομαι καλές γιορτές με υγεία

  • Ο Ιωάννης Αλεξίου είναι Γεωγράφος, Msc MBA Frederick university Cyprus  –  Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ  Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook