Τελευταία ενημέρωση: 13:35

Ποινή φυλάκισης 23χρόνων στον 54χρονο κρεοπώλη - Αθώος ο μικρότερος αδερφός του

Ένοχο για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έκρινε το δικαστήριο τον 54χρονο κρεοπώλη, ενώ αθώος κρίθηκε ο μικρότερος αδερφός του.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τον πρόεδρο του δικαστηρίου και σύμφωνα με αυτή ο 54χρονος κρεοπώλης θα εκτίσει κατά συγχώνευση ποινή φυλάκισης 23 χρόνων.

Στο άκουσμα της απόφασης υπήρξε ένταση από τους συγγενείς τόσο του Πρίαμου Ξυδάκη όσο και του Μανώλη Σταυρουλάκη.

Ο κ. Μιχάλης Σφακιανάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Ξυδάκη σε δηλώσεις του ανέφερε: "Πρόκειται για μια απόφαση που έρχεται να επιβραβεύσει την οπλοφορία και την εγκληματική συνπεριφορά. Εύχομαι και ελπίζω η απόφαση αυτή να μην αποτελέσει θρυαλλίδα δυσάρεστων εξελίξεων. Αν κάτι τέτοιο συμβεί επλίζω οι υπεύθυνοι να έχουν το θάρρος να αναγνωρίσουν το λάθος τους".

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Χρ. Μαρκογιαννάκης, Γ. Περάκης, Γ. Στειακάκης και Γ. Κοκοσάλης χαρακτήρισαν δίκαιη την απόφαση επισημαίνοντας πως έρχεται να περισώσει το κύρος της δικαιοσύνης που είχε τρωθεί με την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης είχε προτείνει την ενοχή του 54χρονου κρεοπώλη, για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του Πρίαμου Ξυδάκη και για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Μανόλη Σταυρουλάκη και την απαλλαγή του νεαρότερου αδερφού του, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη.

Υπενθυμίζεται πως τoν Ιανουάριο του 2014, πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, είχε καταδικάσει τον 54χρονος κρεοπώλη, σε ισόβια κάθειρξη συν 8 έτη για την ανθρωποκτονία των δύο συγχωριανών του, και τον αδερφό του σε 14 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του πατέρα του θύματος.