Ο Β.Κεγκέρογλου εγκάλεσε την Κυβέρνηση για την 6μηνη καθυστέρηση έκδοσης της υπουργικής απόφασης που προβλέπει την ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και απέσπασε τη δέσμευση ότι θα εκδοθεί ότι εντός των επόμενων ημερών.

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε σήμερα, η επίκαιρη ερώτηση  του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Εργασίας  ώστε να μπορούν να ενταχθούν αυτοτελώς στην ρύθμιση των 120 δόσεων, όλοι όσοι δεν μπορούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του ο κ.Κεγκέρογλου εγκάλεσε την Κυβέρνηση για καθυστέρηση και ολιγωρία σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και τόνισε ότι:

«Στον εξωδικαστικό συμβιβασμό που τόσο διαφημίσατε έχουν ενταχθεί ορισμένες περιπτώσεις, οι οποίες είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Δεν εντάσσονται στον εξωδικαστικό, περίπου μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας που θέλουν να ρυθμίσουν και συγκεκριμένα:

-όσοι οφείλουν κάτω από 20 χιλιάδες Ευρώ

-όσοι έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα

-όσοι έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή στο ΚΕΑΟ πάνω από 85% των συνολικών οφειλών τους».

Στην δευτερολογία του ο Βουλευτής, παρέθεσε τα στοιχεία του ΚΕΑΟ που δημοσιεύονται στις 30-09-2017, σύμφωνα με τα οποία το πλήθος των οφειλετών ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο 284 χιλιάδες και το ποσό των ληξιπρόθεσμων είναι 26δις 135 εκ.

Με την προσθήκη των οφειλών στον ΟΑΕΕ, το συνολικό ποσό οφειλών αυξήθηκε σε 30 δις 528 εκ.Ευρώ και επέμεινε στην αναγκαιότητα να γίνονται και να εντάσσονται σε ρυθμίσεις οι πολίτες, σε όποια επαγγελματική κατηγορία και αν ανήκουν, ανεξάρτητα από τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ώστε να είναι φορολογικά ενήμεροι, ενώ ζήτησε μετ’ επιτάσεώς από τον αρμόδιο Υφυπουργό να εκδώσει άμεσα την Υπουργική απόφαση που προβλέπεται από τον νόμο 4469/17 και δεν έχει εκδοθεί 6 μήνες τώρα.

Ο αρμόδιος Υπουργός δεσμεύτηκε ότι  εντός των ημερών θα εκδώσει την απαιτούμενη Υπουργική απόφαση, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook