Θύμα απάτης έπεσε ένας έμπορος από τα Χανιά που έδωσε 3000 ευρώ σε ανθρώπους που δήθεν εργάζονταν σε δικηγορικό γραφείο, προκειμένου όπως ο  ίδιος κατήγγειλε στην ΕΠΧΑΝ, να τον βοηθήσει να ρυθμίσει τις οφειλές του στις τράπεζες.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο χανιώτης έμπορος στην καταγγελία του που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Τόλμη, τον πλησίασαν δικηγόροι από γραφείο στα Χανιά και του είπαν ότι εάν τους δώσει το παραπάνω χρηματικό ποσό θα τον βοηθήσουν να \”μπει\” στο Νόμο Κατσέλη που αφορά διευκόλυνση στην αποπληρωμή χρεών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Οι άνθρωποι που τον πλησίασαν αφού έλαβαν το χρηματικό ποσό των 3000 ευρώ έγιναν καπνός, εξαπατώντας τον απελπισμένο έμπορο που μάλιστα δεν δικαιούται να \”μπει\” στο Νόμο Κατσέλη καθώς η ρύθμιση γίνεται μόνο για νοικοκυριά και όχι για εμπόροους.

 Να σημειωθεί ότι μετά το περιστατικό αυτό, η ΕΠΧΑΝ έστειλε υπόμνημα στον υπουργό οικονομικών Ε. Βενιζέλο,  ζητώντας να επεκταθεί ο Νόμος Κατσέλη ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτόν και οι έμποροι.

Σε κάθε περίπτωση, έμποροι και νοικοκυριά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε όσους τους προσφέρουν πάσης φύσεως εξυπηρετήσεις ζητώντας τους χρήματα, καθώς κατά καιρούς ξεφυτρώνουν διαφόρων ειδών απατεώνες που εκμεταλλεύονται την απελπισία των πολιτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook