Διαβεβαίωση δημάρχου στη συνάντηση με μέλη του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν.Χανίων

Οι λογαριασμοί του ρεύματος δεν θα στέλνονται στα σχολεία ενώ ο δήμος Χανίων θα χρηματοδοτεί τα σχολεία με διαφορετικό κονδύλι, το οποίο μάλιστα θα είναι ενισχυμένο, για την εξόφληση των λογαριασμών αυτών, διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Χανίων τους δασκάλους με τους οποίους συναντήθηκε χθες.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν.Χανίων σχολιάζοντας την συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων σημειώνει:

Χθες 21/12 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση αντιπροσωπίας του ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων και συναδέλφων διευθυντών Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Βάμβουκα και τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Βλαχάκη.

Στη συνάντηση θέσαμε από την πλευρά μας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον συμψηφισμό των χρημάτων που δίνει η σχολική επιτροπή στα σχολεία με αυτά που αφορούν στην πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος των σχολείων, τα οποία μέχρι τώρα εξοφλούσε  ο Δήμος. Τονίσαμε από την πλευρά μας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει καθεστώς οικονομικής ασφυξίας στα σχολεία και θα αμφισβητήσει πολλές πλευρές  της λειτουργίας τους. 

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής λάβαμε την απάντηση ότι κακώς ειπώθηκε ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος θα στέλνονται στα σχολεία και ότι κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει τελικά. Είπαν ότι το ζήτημα είναι λογιστικό. Λάβαμε τη διαβεβαίωση – δέσμευση από την πλευρά τόσο του κου Δημάρχου όσο και από την πλευρά του κ. Αντιδημάρχου ότι ο Δήμος θα χρηματοδοτεί τα σχολεία με διαφορετικό κονδύλι, το οποίο μάλιστα θα είναι ενισχυμένο. 

Θέσαμε, επίσης, από την πλευρά μας το ζήτημα των σχολικών εκδρομών τονίζοντας ότι αυτές τις περισσότερες φορές έχουν υψηλό κόστος που πολλές φορές είναι δυσβάσταχτο για τις οικογένειες και ιδιαίτερα γι’ αυτές που έχουν περισσότερα από ένα παιδιά στο σχολείο. Ζητήσαμε τη χρηματοδότηση από το Δήμο των εκδρομών από κονδύλι που να αφορά στη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών και είσοδό τους στους χώρους των εκπαιδευτικών εκδρομών. Λάβαμε την απάντηση ότι το αίτημα μας θα εξεταστεί θετικά από την πλευρά του Δήμου. 

Ως Σύλλογος θέλουμε να έχουμε καλή πίστη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απεμπολούμε τις θέσεις και τις διεκδικήσεις μας. Θεωρούμε τις δεσμεύσεις από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ένα θετικό γεγονός  τόσο σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση των σχολείων όσο και σε ό,τι αφορά στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Αναμένουμε την υλοποίηση των υποσχέσεων. Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε την όποια πιθανή αθέτησή τους. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook