Είκοσι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 37 τραυματίστηκαν την Κυριακή αργά το βράδυ, σε επίθεση αυτοκτονίας μέσα σε σουνιτικό τέμενος στη δυτική Βαγδάτη, ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

«Ένας καμικάζι εισήλθε στο τέμενος Ουμ αλ-Κούρα στη συνοικία αλ-Γκαζαλίγια και ανατινάχθηκε, σκοτώνοντας 28 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 37», μεταξύ των οποίων παιδιά, δήλωσε ο αξιωματούχος ο οποίος ζήτησε ανωνυμία.

Ο Χάλεντ αλ-Φαχντάουι, βουλευτής της σουνιτικής επαρχίας Αλ Άνμπαρ, περιλαμβάνεται μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Το τέμενος Ουμ αλ-Κούρα διαχειρίζεται το σουνιτικό βακούφι (η αρχή των θρησκευτικών περιουσιακών στοιχείων), και διευθύνεται από τον Άχμεντ Αμπντέλ Γκαφούρ αλ-Σαμαράι, έναν σουνίτη ιερωμένο που είναι γνωστός για τα φλογερά κηρύγματά του εναντίον των εξτρεμιστών.

Η επίθεση έγινε πριν από το τέλος του ιερού μήνα του ραμαζανιού. Το Φιτρ θα γιορταστεί την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Στις 15 Αυγούστου, από σειρά επιθέσεων -επιθέσεις αυτοκτονίας, βόμβες και ανταλλαγές πυρών- σε 18 πόλεις του Ιράκ σκοτώθηκαν 74 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 300, κάνοντας την ημέρα αυτή την πιο φονική ημέρα στη χώρα από το Μάιο του 2010.