Ποια ήταν τα αγαπημένα φαγητά κάποιων διαβόητων δικτατόρων; Την απάντηση δίνει το βιβλίο που φέρει τις υπογραφές των Victoria Clark και Melissa Scott και τον τίτλο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants». 

Όπως αναφέρει το businessinsider, στις σελίδες του περιγράφεται μεταξύ άλλων η συμπεριφορά τους στο τραπέζι, αλλά και οι φόβοι τους μήπως τους δηλητηριάσουν. Επίσης παρατίθενται και κάποιες συνταγές των γευμάτων τους.

Ακολουθεί μια «γεύση» από κάποιες εκκεντρικές προτιμήσεις

Τα αγαπημένα τρόφιμα του Kim Jong Il φέρεται να ήταν η σούπα καρχαρία και η σούπα από κρέας σκύλου, τα οποία πιστεύε ότι του έδιναν ανοσία και ανδρισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μια αρκετά μεγάλη ομάδα γυναικών η οποία λέγεται ότι εξέταζε ότι κάθε κόκκος ρυζιού που του σερβίρεται ήταν ίδιο σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα.

Η χορτοφαγία του Χίτλερ έχει αποδοθεί σε ιδεολογικούς λόγους, αλλά μπορεί επίσης να έχει κινητοποιηθεί και από την πεποίθησή του ότι μια δίαιτα χωρίς κρέας θα μπορούσε να τον απαλλάξει από τον χρόνιο μετεωρισμό και τη δυσκοιλιότητα. Στο τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ο Χίτλερ έτρωγε μόνο πατάτες και ζωμό. Επίσης, είχε μια ομάδα 15 δοκιμαστών τροφίμων.

Ο Μουσολίνι αγαπούσε μια απλή σαλάτα από ψιλοκομμένο σκόρδο με λάδι και φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Θεωρούσε ότι το γαλλικό φαγητό ήταν «άχρηστο». Προτιμούσε να τρώει τα γεύματά του στο σπίτι με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους.

Ο Pol Pot απολάμβανε κυνήγι, αγριογούρουνο, φίδι, φρέσκα φρούτα, κονιάκ και κινέζικο κρασί. Επίσης φέρεται να του άρεσε και το βραστό με κόμπρα.

Στον Τσαουσέσκου άρεσαν τα λαζάνια με μια ξινή κρέμα από αβγό, ο κυπρίνος αλλά και η σαλάτα με ντομάτα και φέτα σε συνδυασμό με μπριζόλα. Δεν έτρωγε φαγητό που δεν είχε ελεγχθεί σωστά και δεν δίσταζε να το πετά στο πάτωμα και να το κλωτσά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook