Aξιοπρόσεκτο σημείο των αγώνων ήταν η πολλή μεγάλη συμμετοχή αθλητών οι οποίοι έφτασαν τους 174, από  27 χώρες.

Η επόμενη  μέρα του  Παγκοσμίου  Κυπέλλου Ξίφους Μονομαχίας  Νέων Ανδρών -20  το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια»  βρίσκει την ΕΟΞ να εισπράττει την ικανοποίηση όλων για την άψογη οργάνωση των αγώνων.

Οι αγώνες στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά. 

Ο παρατηρητής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (FIE) κ. Peter Jacobs, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, τόσο για την άψογη διοργάνωση, όσο και για το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο κι έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους εκπροσώπους της ομοσπονδίας αλλά και στους συμμετέχοντες στη διοργάνωση των αγώνων.

Aξιοπρόσεκτο σημείο των αγώνων ήταν η πολλή μεγάλη συμμετοχή αθλητών  (174 αθλητές) από  27 χώρες.

Είναι βέβαιο ότι του χρόνου στις 15&16 Δεκεμβρίου 2018 οι αγώνες ,που θα διεξαχθούν στο ίδιο Στάδιο, θα ξεπεράσουν σε συμμετοχή αθλητών και κρατών κάθε προηγούμενο.

 Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας αφού διεκδίκησε και κατάφερε να της ανατεθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας (FIE) το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας Νέων Ανδρών Ξίφος Μονομαχίας 2017 αποφάσισε να το διεξάγει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο. Ήταν μία απόφαση που υποστηρίχθηκε από την αρτιότητα και το υψηλό επίπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ηρακλείου αλλά και την βούληση των σωματείων ξιφασκίας της Κρήτης να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο την διοργάνωση. Έτσι γεννήθηκε το ”Heraklion 2017”.

Μετά από πολύμηνο σχεδιασμό και προετοιμασία, την αμέριστη και καθοριστική συμπαράσταση σε όλα τα επίπεδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου  διεξήχθη στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017 για πρώτη φορά στην Κρήτη ο σημαντικός αυτός αγώνας και πέρασε πια στην ιστορία της παγκόσμιας ξιφασκίας ως μία εξαιρετική διοργάνωση, με κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο, επαγγελματική και άριστη οργάνωση και το σημαντικότερο είναι η ανάδειξη της περίφημης κρητικής φιλοξενίας. Η πόλη του Ηρακλείου υποδέχθηκε 250 αθλητές και συνοδούς από 27 χώρες οι οποίοι όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού για το «Heraklion 2018»

Ο παρατηρητής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (FIE) κος. Peter Gabriel, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, τόσο για την άψογη διοργάνωση, όσο και για το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο κι έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους εκπροσώπους της ομοσπονδίας αλλά και στους διοργανωτές των αγώνων.

Οι  Κρητικοί αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και αρκετός κόσμος, βρέθηκε στο χώρο που γινόντουσαν οι αγώνες καθώς και εκπρόσωποι των αρχών, μεταξύ άλλων  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κος Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος. Νίκος Συριγονάκης.

Θα πρέπει να τονιστεί η σημαντική υλική και ηθική βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα του Περιφερειάρχη Κρήτης κου. Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κου. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, και του Περιφεριακού συμβούλου Υπεύθυνου Αθλητισμού κου. Νίκου Συριγονάκη.

Η συμβολή του Δήμου Ηρακλείου ήταν σημαντική και καθοριστική σε όλα τα επίπεδα. Υλοποιώντας την πολιτική του βούληση για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κος. Κώστας Βαρδαβάς αλλά και ο συντονιστής του «Heraklion Stadium” κος. Δημήτρης Τσιράκος, συμπαραστάθηκαν ηθικά αλλά βοήθησαν επί της ουσίας στην οργάνωση και την διεξαγωγή του αγώνα. από την πρώτη στιγμή. Η άριστη κατάσταση και οργάνωση του κλειστού γυμναστηρίου «Heraklion Arena – Δύο Αοράκια» αποτέλεσε σημείο αναφοράς.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι χωρίς την άοκνη και σημαντική συμπαράσταση των αθλητικών σωματείων ξιφασκίας της Κρήτης δεν θα γινόταν η διοργάνωση. Παράγοντες, προπονητές και αθλητές, ενωμένοι και με σύμπνοια κατόρθωσαν για πρώτη φορά να υλοποιήσουν μία πολύ μεγάλη διοργάνωση με την καθοδήγηση της Ε.Ο.Ξ.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Εμμανουήλ Κατσιαδάκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από την τεράστια επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο παρατηρητής των αγώνων μας έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια, καθώς όπως είπε η διοργάνωση ήταν άψογη σε όλα τα επίπεδα.»

Φυσικά, ο κος. Κατσιαδάκης και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΞ εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους συντελεστές αυτής της μεγάλης διοργάνωσης:

Περιφερειάρχη Κρήτης κον Σταύρο Αρναουτάκη
Δήμαρχο Ηρακλείου κον. Βασίλη Λαμπρινό
Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κον. Ευριπίδη Κουκιαδάκη
Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Δήμου Ηρακλείου κον. Κώστα Βαρδαβά
Περιφερειακό Σύμβουλο  και Υπεύθυνο Αθλητισμού κον. Νίκο Συριγονάκη
Συντονιστή Αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ηρακλείου κον. Δημήτρη Τσιράκο
Τις αρμόδιες υπηρεσίες Περιφέρειας Κρήτης
Το προσωπικό του «Heraklion Arena» στα Δύο Αοράκια
Cretan Holidays
ΖΑΡΟΣ ΑΕ
Alexakis Antonios ProSound– Εξέδρες εκδηλώσεων
Avraam Security
Yucca Flowers
Kappa Studies
Μιχάλης Καλιονάκης Μεταφορική
Φωτογραφική κάλυψη αγώνων Imonline

Σχολή παραδοσιακών χορών “ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑΣ”

Τμήμα Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου

Κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων “ΚΥΒΟΣ”
Εθελοντές ιατροί αγώνων

Γιγουρτσή Χριστίνα

Κλώνος Γεώργιος

Γκέκας Ιωάννης

 

Και τέλος τα σωματεία Ξιφασκίας της Κρήτης :

Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων
Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου
Αθλητικός Όμιλος Θησέας
Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook