Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία από το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου

Στην αυριανή απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας συμμετέχει το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει ασταμάτητα να προωθεί αντεργατικά μέτρα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας.

Φέρνει πολυνομοσχέδιο που ποινικοποιεί τον αγώνα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν το σπίτι τους από τα νύχια των τραπεζιτών και της εφορίας, προωθεί τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών, που θα φέρουν νέες επιβαρύνσεις στις πλάτες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, ακόμα πιο άγρια φορολογία.

Το κερασάκι στην αντεργατική θύελλα είναι το ξήλωμα του δικαιώματος στην Απεργία. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, η κυβερνητική τροπολογία για το δικαίωμα στην Απεργία είναι η αρχή για το συνολικό ξήλωμα. Δεν θα σταματήσουν, αν εμείς οι εργαζόμενοι δε τους σταματήσουμε με τον αγώνα μας.

Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλουν κυβέρνηση και κολαούζοι της, υπονοώντας ότι θα βελτιωθούν οι όροι ζωής, δουλειάς, ασφάλισης των εργαζομένων είναι «αέρας κοπανιστός» για να πιαστεί στον ύπνο ο λαός.

Το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία δε σηματοδοτεί φιλολαϊκή πολιτική για το επόμενο διάστημα. Το αντίθετο σημαίνει και παίρνουν τα μέτρα τους για να βάλουν «στο γύψο» τους αγώνες, για να εξασφαλίσουν ηρεμία στο κεφάλαιο να κερδοφορεί στις πλάτες μας, κλέβοντας τον ιδρώτα της δουλειάς μας.

Ως εδώ! Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Προς αυτή την κατεύθυνση παρεμβαίνουμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς. Για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στα μεροκάματα, συλλογικές συμβάσεις, για να διευρύνουμε και να κατοχυρώσουμε ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα, μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους τόπους δουλειάς, που η εργοδοσία έχει μετατρέψει σε «αρένες θανάτου» για τους εργαζόμενους. Διεκδικούμε:

Υπογραφή ΕΓΣΣΕ και επαναγορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 € και μεροκάματου στα 33,57 €.

Επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ.

Να μη πέσει κανένα σπίτι εργατικών, λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.

Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

ΟΧΙ στο χτύπημα του δικαιώματος στην Απεργία.

Ξέρουμε πως μόνο έτσι θα βγούμε νικητές από αυτόν τον πόλεμο. Μόνο έτσι θα κάνουμε πραγματικότητα το σύνθημά μας: «ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ».

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ στις 10 πμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ".