Σε κατάληψη του ιδρύματος προχώρησαν οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ύστερα από σχετική απόφαση στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των φοιτητών.

Σύμφωνα με την απόφαση της Συνέλευσης, η κατάληψη θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη και γίνεται ως αντίδραση στο νέο νόμο για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση.

Έτσι η εξεταστική θα μείνει στον \”αέρα\” για μια εβδομάδα περίπου, ενώ σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση της Συγκλήτου, όσα μαθήματα εξεταστικής χαθούν από κινητοποιήσεις φοιτητών ή καθηγητών, θα μεταφερθούν αυτούσια στο τέλος της εξεταστικής περιόδου.

Να σημειωθεί ότι η  Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης, ανακοίνωσε την Παρασκευή, μετά την ολοκλήρωση σχετικής συνέλευσης, την απόφασή της να κινηθεί προς κάθε νόμιμη κατεύθυνση επικαλούμενη την αντισυνταγματικότα του νέου νόμου.

Κινητοποιήσεις από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για το νέο νόμο πλαίσιο

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της τελευταίας συνάντησης Επιτροπών Αγώνα του Πολυτεχνείου και του ΤΕΙ το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών θα προχωρήσει μέσα στην εβδομάδα στις εξής κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο-πλαίσιο.

– Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 11πμ συλλαλητήριο στην πλατεία Νέων Καταστημάτων (1866)

– Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη ώρα 7κ30 κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία για θέματα σίτισης-μεταφορών, τα οξυμένα προβλήματα στις εστίες, καθώς και για τις αλυσίδες στο ΗΜΜΥ.

– Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη ώρα 6μμ νέα συνάντηση επιτροπών αγώνα ΤΕΙ-Πολυτεχνείου στον Δημοτικό Κήπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook