Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για την απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ο αρμόδιος ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης διέταξε έκτακτο έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης.

Ειδικότερα και όπως δημοσιεύει το protothema.gr, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης έρευνας στη Γ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, εντοπίστηκε μέσα σε ισόγειο κελί τρύπα στο δάπεδο διαμέτρου 80 εκατοστών. Η τρύπα οδηγούσε στο υπόγειο της πτέρυγας όπου είχαν προχωρήσει σε διάνοιξη νέας τρύπας μήκους περίπου 10 μέτρων και διαμέτρου επίσης 80 εκατοστών. Στο κελί κρατούνταν δυο αλλοδαποί και ένας Έλληνας. Και οι τρεις κρατούμενοι είναι υπόδικοι. Οι δυο πρώτοι για διακεκριμένες κλοπές και για ναρκωτικά και ο τρίτος για ανθρωποκτονία.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, σκοινί με κόμπους περίπου πέντε μέτρων, ένα αυτοσχέδιος γάντζος, πόμολα πόρτας, μεντεσέδες, μια μπαλαντέζα, δυο κουβάδες, ένα σφυρί και ένα καλέμι.