Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στις νότιες πλαγιές των Λευκών Ορέων, στην διαδρομή Άγιος Ιωάννης – Άγιος Βασίλειος Αράδαινας – Λιβανιανά – Ανώπολη

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στις νότιες πλαγιές των Λευκών Ορέων, στην διαδρομή Άγιος Ιωάννης – Άγιος Βασίλειος Αράδαινας – Λιβανιανά – Ανώπολη, στην επαρχία Σφακίων, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018. Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει από την πλατεία του ορεινού χωριού Άγιος Ιωάννης και θα είναι σε βατό μονοπάτι, χωρίς μεγάλες ανηφόρες και κατηφόρες, μέχρι περίπου τα μισά της διαδρομής, ενώ προς το τέλος της, η πεζοπορία θα είναι για περίπου μιάμιση ώρα συνεχώς ανηφορική. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις ομορφιές και το δασωμένο περιβάλλον της περιοχής αυτής, θα δουν ωραίες εικόνες προς τις νότιες χιονισμένες κορυφές των Λευκών Ορέων και προς την νότια ακτογραμμή του νομού μας και το Λιβυκό πέλαγος. Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 6 ώρες, οι συμμετέχοντες όμως πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ζεστό αδιάβροχο αντιανεμικό, γάντια και σκούφο ή καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:45 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 02/02. Αρχηγός της εξόρμησης είναι η κ. Εμμανουέλα Στρατουδάκη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook