Προϊόντα, συνταγές, γευστικές προτάσεις και γαστρονομικά έθιμα απ’ όλη την Ελλάδα, ταξιδεύουν στα Χανιά για να διευρύνουν τους γευστικούς μας ορίζοντες.

Τα Χανιά θα αποτελέσουν το ‘’πλωτό’’ σταυροδρόμι ενός μεγάλου γαστρονομικού ραντεβού!

Το Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα, βάζει πλώρη για τα Χανιά τα οποία θα μετατραπούν σε γαστρονομικό σημείο συνάντησης, συζητήσεων, γνώσεων και προβολής ιδιαίτερων γεύσεων, στις 23, 24 & 25 Φεβρουαρίου 2018, στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανίων.

Τα Χανιά θα καταστούν για αυτές τις μέρες η γαστρονομική πρωτεύουσα της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της χώρας!

Το Φεστιβάλ αποτελείται από 6 μεγάλες Θεματικές Ενότητες:

Έκθεση Προϊόντων: Παραγωγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και αναδεικνύουν την Τοπική Ταυτότητα.

Εργαστήρια Γεύσεων: Καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν εργαστήρια γεύσεων όπου οι Chef θα προσφέρουν στους επισκέπτες γεύσεις από την Κρήτη.

Οι Κουζίνες της Ελλάδας: Είναι η στιγμή που η Ελλάδα έρχεται στην Κρήτη: Γευστικές προτάσεις από όλη τη χώρα θα μας υπενθυμίσουν γιατί η ελληνική διατροφή είναι μία από τις καλύτερες και πιο υγιεινές στον κόσμο.

Η Κρητική κουζίνα: Κάθε χωριό του νησιού, αλλά και όλης της Κρήτης έχει να προσφέρει μια δική του ξεχωριστή γευστική πρόταση. Θα εξερευνήσουμε το ανάγλυφο των γεύσεων και θα πλουτίσουμε σε γαστριμαργικές εμπειρίες. Θα δοκιμάσουμε από τα ίδια φαγητά που τρώνε οι κάτοικοί της, μαγειρεμένα από τους ίδιους.

Μεσόγειος: Γεύσεις και Ακούσματα: Το φαγητό και η μουσική θα είναι οι ξεναγοί μας σε χώρες της Μεσογείου οι οποίες θα μας προσφέρουν τις διατροφικές τους συνθέσεις με βάση τα κρητικά προϊόντα.

Εκδηλώσεις: Και τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις, αναπαραστάσεις εθίμων, συναυλίες και αναπαραστάσεις καθημερινής ζωής.

Παράλληλα στον χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Παγκρήτιο Μελισσοκομικό Συνέδριο και οι Δρόμοι του Κρητικού Μελιού. Περισσότεροι από 4.700 μελισσοκόμοι της Κρήτης θα δώσουν το παρόν και πάνω από 2.000 ετικέτες Κρητικού Μελιού θα δώσουν παράσταση στο τριήμερο Φεστιβάλ.

Ωράριο Λειτουργίας :

Παρασκευή 23/02 16:00 – 21:00
Σάββατο 24/02 10:00 – 21:00
Κυριακή 25/02 10:00 – 21:00

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: κα. Χαντζή Δήμητρα 210 3610265, 6981313209
Email: [email protected]

Είσοδος: 3€

Παιδιά έως 12 ετών και ΑΜΕΑ δωρεάν

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook