Εβδομήντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με αντιπροσωπεία της ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, στα γραφεία της Λ. Συγγρού.

Οι τρεις εκπρόσωποι των δανειστών αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις, ενώ από πλευράς ΝΔ το σχόλιο είναι «έγινε συζήτηση… στοπ».

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ωστόσο, πρόκειται «για την πιο τυπική συνάντηση» που έγινε τον τελευταίο χρόνο ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς για πρώτη φορά οι «τροϊκανοί» περιορίσθηκαν σε μία «χλιαρή, τυπική, ενημέρωση» χωρίς να ζητήσουν αντιπροτάσεις ή να θέσουν θέμα συναίνεσης στήριξης από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τον τόνο τον έδωσε εξαρχής ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ, με την παρατήρηση ότι όλες οι προβλέψεις του κόμματος για το αποτέλεσμα του οικονομικού μείγματος «που συναποφάσισαν τρόικα και κυβέρνηση», επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Για μείζονος σημασίας παραμέτρους δε, όπως το βάθος της ύφεσης, η πορεία των εσόδων, η αποτελεσματικότητα των συνεχών φόρων και η ρευστότητα, παρέπεμψε στην αναλυτική παρουσίαση που είχε γίνει στο «Ζάππειο 2» – η οποία, ως γνωστόν είχε επιδοθεί στους εκπροσώπους της τρόικας μεταφρασμένη στα αγγλικά.

Οι τελευταίοι φέρεται να μην παρέθεσαν αριθμητικές προβλέψεις για τους κρίσιμους άξονες (π.χ. πρόβλεψη για την ύφεση και το έλλειμμα), ενώ έδειξαν επιμονή μόνο στην επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Από πλευράς ΝΔ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, πλην του κ. Σαμαρά, μετείχαν οι δύο αντιπρόεδροι Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος, τα οικονομικά στελέχη Νότης Μηταράκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Μουρμούρας και ο στενός συνεργάτης του προέδρου Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook