Αιφνιδιαστικό έλεγχο πραγματοποίησαν στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Κρήτη και στο πλαίσιο έρευνας της ανεξάρτητης αρχής προκειμένου να διακριβώσει τα αίτια για τις υψηλές τιμές των υγρών καυσίμων στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Ελεγκτικά κλιμάκια της Επιτροπής πραγματοποίησαν σειρά ελέγχων σε πρατηριούχους, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, στα γραφεία των νομαρχιακών ενώσεων βενζινοπωλών του νησιού, καθώς και στα γραφεία των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών EΚΟ και BP.

Από τη διερεύνηση των στοιχείων που συνέλεξαν οι ελεγκτές θα προκύψει το πόρισμα της Επιτροπής και μεταξύ των πιθανοτήτων είναι ακόμη και να επιβληθούν πρόστιμα για εναρμονισμένη πρακτική μεταξύ των πρατηριούχων για τη διαμόρφωση υψηλών τιμών στη λιανική, καθώς και για ενδεχόμενη εμπλοκή των εταιρειών εμπορίας στη διαμόρφωση αδικαιολόγητα υψηλών τιμών.

Η ελεγκτική κίνηση της Επιτροπής πυροδοτήθηκε από τις κοινά διαπιστωμένες αποκλίσεις που εμφανίζουν οι μέσες τιμές των υγρών καυσίμων στην Κρήτη, σε σύγκριση με τους άλλους νομούς της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook