Παρέδωσαν στην αποθήκη του ΚΤΕΛ δύο χαρτόκουτες, οι οποίες περιείχαν έξι συσκευασίες καπνού για ναργιλέ, διαφόρων επωνυμιών

Στη σύλληψη ενός 50χρονου αλλοδαπού και μιας 40χρονης ημεδαπής προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».  

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. όχημα, εντοπίστηκαν στο σταθμό ΚΤΕΛ λιμένος Ηρακλείου, όπου ο 50χρονος παρέδωσε στην αποθήκη δεμάτων δύο χαρτόκουτες, οι οποίες περιείχαν έξι συσκευασίες καπνού για ναργιλέ, διαφόρων επωνυμιών, συνολικού μικτού βάρους χιλίων πεντακοσίων εξήντα οκτώ γραμμαρίων και δύο δεκάτων (1.568,2gr), στερούμενες τελωνειακού ελέγχου, καθώς δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω συσκευασίες όπως επίσης και το Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Ηρακλείου το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων εβδομήντα εννέα ευρώ και πενήντα πέντε λεπτών (379,55€).