Κλασικά οχήματα και εικόνες μιας άλλης εποχής θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες της 1ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κλασικών Οχημάτων που διοργανώνουν ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και το περιοδικό Classic Century από τις 2 έως τις 5 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν το Σάββατο στις 7:00μ.μ. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00π.μ. ως τις 10:00μ.μ. με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του πολιτιστικό γεγονός για τα δεδομένα της Κρήτης που θα περιλαμβάνει αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και ποδήλατα από το 1930 ως το 1980. Οι νεότεροι θα μπορούν να θαυμάσουν οχήματα μια άλλης εποχής και οι μεγαλύτεροι θα θυμηθούν περασμένες, αλλά όχι ξεχασμένες δεκαετίες. Παράλληλα με τη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα από αγώνες αυτοκινήτων και την καθημερινότητα όσων έζησαν σε αυτές τις δεκαετίες και συνδέθηκαν με τα οχήματα τους ως μέσα μεταφοράς, διασκέδασης ή εργασίας.

Τέλος, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει το ομορφότερο αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, καθώς θα πραγματοποιηθούν «καλλιστεία» οχημάτων τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 10:00π.μ.

Η έκθεση στηρίζεται από την ΕΛΠΑ, τη Λέσχη Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου, τη Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Ηρακλείου, τη Λέσχη Ιδιοκτητών Παλαιού Αυτοκινήτου Κρήτης και δεκάδες άλλες λέσχες από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook