Τους λόγους που δεν παρευρέθηκε στην ενημέρωση του Δημάρχου, προς τους συμβούλους των παρατάξεων για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, εξηγεί με σχετική ανακοίνωση ο Άρης Παπαδογιάννης.

Την συνάντηση αυτή ο κος Παπαδογιάννης την χαρακτηρίζει ως "συνάντηση πίεση - εκβιασμού των δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων σε περίπτωση μη ψήφισης της πρότασης του (σ.σ Τάσου Βάμβουκα), με σκοπό να τους φέρει απέναντι στην τοπική κοινωνία"

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ο επικεφαλής της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας 100/5", ξεκαθαρίζει την στάση της παράταξης αναφορικά με το στρατόπεδο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η προσφιλής τακτική του δημάρχου να αποφασίζει και να πράττει αυτοβούλως, καταλήγοντας στα μεγάλα λόγια και θριαμβολογίες στα τοπικά μέσα, χωρίς πρωτίστως να έχει προβεί σε διαβούλευση και ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, είναι ο λόγος που δεν παρευρέθηκα την Τετάρτη 14/2/18 στη "δήθεν" ενημέρωση από πλευράς του, σχετικά με το σύνθετο και  σημαντικό θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Η συνάντηση αυτή είχε ως απώτερο σκοπό την πίεση - εκβιασμό των δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων, σε περίπτωση μη ψήφισης της πρότασης του, με σκοπό να τους φέρει απέναντι στην τοπική κοινωνία. 

Άλλωστε για ποια ενημέρωση μιλάμε όταν το προηγούμενο διάστημα (όπως και σε άλλες περιπτώσεις, Ταμπακαριά, Δημοτική Αγορά κ.α.) έχει παρουσιάσει κατά το δοκούν, μέσω συνεντεύξεων σε τοπικά μέσα, τις αποφάσεις του.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά να συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους πρακτικές.

Η πορεία και η πολιτική του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, όπως έχουμε επανειλημμένως διαπιστώσει και διατυπώσει, είναι μοναχική, στερείται πυξίδας και κινείται σε θολά νερά, ακολουθώντας πρακτικές που ως κύριο στόχο έχουν την παραποίηση της πραγματικότητας και  την παραπλάνηση  των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας. 

Το πλάνο και ο σχεδιασμός οφείλουν να είναι εξ αρχής ξεκάθαρα, κινούμενα οργανωμένα προς το στόχο, με συγκεκριμένο σχεδιασμό, μην επιτρέποντας την ύπαρξη παραθύρων που αργότερα θα λειτουργήσουν εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Όταν υπάρχουν προτάσεις θεωρητικές χωρίς ξεκάθαρες θέσεις και πλάνο επί χάρτου, ούτως ώστε ο κάθε φορέας και δημότης να γνωρίζουν εξαρχής το σχεδιασμό και τα βήματα που θα ακολουθηθούν, γεννιούνται  εύλογα ερωτήματα και καχυποψία, τα οποία γίνονται ακόμη μεγαλύτερα όταν ο δήμαρχος παρακάμπτει συστηματικά το δημοτικό συμβούλιο και τις αποφάσεις του, δρώντας  αυτοβούλως, αναλαμβάνοντας πλέον ξεκάθαρα τον ρόλο του υποστηρικτή της κυβερνητικής πολιτικής και των επιταγών της. Μάλλον δεν έχει αντιληφθεί σωστά το θεσμικό του ρόλο και ποια συμφέροντα οφείλει να προασπίζεται.

Όσον αφορά το ζήτημα της παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, η θέση μας είναι ξεκάθαρη και συμπίπτει με τις τέσσερις (4) ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Παραχώρηση δωρεάν πλήρης κυριότητας στον Δήμο Χανίων για την δημιουργία χώρου πρασίνου χωρίς ανταποδοτικότητα.

Η συμφωνία που υποτίθεται ότι διαπραγματεύτηκε και πέτυχε ο κ. δήμαρχος, δεν είναι τίποτα άλλο από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του νόμου που περιλαμβάνει το μνημόνιο.

Ο κ. δήμαρχος δεν είχε καμία εξουσιοδότηση να προχωρήσει σε αυτή την συμφωνία, αθετώντας - παρακάμπτοντας τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τις οποίες είχε οπλιστεί για να διεκδικήσει την δωρεάν παραχώρηση του.

θα είμαστε στο πλευρό του δημάρχου, εφόσον διεκδικήσει την παραχώρηση του στρατόπεδου σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Πλέον φαίνεται ξεκάθαρα από την εξέλιξη των γεγονότων ότι η συμφωνία για το στρατοπέδο Μαρκοπούλου ήταν ήδη προαποφασισμένη μεταξύ του δημάρχου και των τεσσάρων βουλευτών του νομού.