Κουστωδία συμβούλων σπαταλά χιλιάδες ευρώ με αμφίβολο αποτέλεσμα την ώρα που οι δρόμοι της Κρήτης είναι σε άθλια κατάσταση

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σπαταλά η Περιφέρεια Κρήτης κάθε χρόνο στις εκθέσεις που συμμετέχει ανά την Ελλάδα και τον κόσμο.

Έχουν όμως αποτέλεσμα αυτές οι εκθέσεις; Γίνεται παραγωγική δουλειά; Γίνονται εποικοδομητικές συναντήσεις ή απλά οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ταξιδεύουν για να γνωρίσουν τον πλανήτη και να φωτογραφίζονται;

Ένα παράδειγμα είναι και η έκθεση BOOT στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας τον περασμένο μήνα, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως για σκάφη, ιστιοπλοϊκά, πολυτελή γιότ και αξεσουάρ για θαλάσσια σπορ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δόθηκε από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Κρήτης “Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση θαλάσσιου τουρισμού «BOOT», στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας 20-28 Ιανουαρίου 2018, στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Κρήτης. 

Η μεγαλύτερη  και η πλέον γνωστή διεθνώς για σκάφη και θαλάσσια σπορ έκθεση εκτείνεται σε ένα χώρο 220.000 τ.μ,  όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει και να απολαύσει σχεδόν τα πάντα, που σχετίζονται με το θαλάσσιο στοιχείο και  τις διακοπές, που έχουν  επίκεντρο τη θάλασσα (στις 17 αίθουσες του εκθεσιακού κέντρου  εκτίθενται  ηλεκτροκίνητα σκάφη έως το τελευταίο είδος εξοπλισμού, που αφορά στη θάλασσα)”. 

Πόσο όμως στοίχισε η συγκεκριμένη έκθεση; 

Σύμφωνα με την ανάρτηση στη Διαύγεια, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης δαπανήθηκε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 16.500€ για τη μετάβαση, διαμονή και επιστροφή συνολικά 6 ατόμων, ανάμεσα σε αυτούς και δύο περιφερειακών συμβούλων.

Αυτό που όμως δημιουργεί τα περισσότερα ερωτήματα είναι ότι δαπανήθηκαν 16.500€ για να βρεθεί η Κρήτη ως συνεκθέτης εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ με ένα μόνο τραπεζάκι (ακολουθεί φωτογραφία).

Υπο αμφισβήτηση ο σκοπός και το αποτέλεσμα της συμμετοχής

Πολύ σημαντικό επίσης σε σχέση με τη δαπάνη για τα έξοδα της έκθεσης είναι το αν υπήρχε ουσιαστικό νόημα να συμμετάσχει η Κρήτη στη συγκεκριμένη έκθεση.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου “η Περιφέρεια Κρήτης δίνοντας έμφαση στον θεματικό τουρισμό, συμμετείχε στην έκθεση θαλάσσιου Τουρισμού στο Ντίσελντορφ ως συνεκθέτης, εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, με επικεφαλής τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σταθάκη Ιωάννη και το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με την Ιστιοπλοΐα, τις Μαρίνες, τις καταδύσεις, τα Θαλάσσια σπορ κα.».

Βέβαια στην Κρήτη η ιστιοπλοΐα είναι σχεδόν ανύπαρκτη σε σχέση με άλλους ελληνικούς και ξένους προορισμούς και οργανωμένες μαρίνες δεν έχουμε με τις υποδομές που χρειάζονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, πλην ίσως του Ρεθύμνου σε ένα μικρό βαθμό.

Παράλληλα δεν υπάρχουν καταδυτικά πάρκα, ώστε να μπορέσει να δοθεί στους ενδιαφερόμενους σχετική πληροφόρηση.

Στο δελτίο τύπου δεν δόθηκε καμία πληροφόρηση που να περιέχει απτά αποτελέσματα από τη συμμετοχή, όπως για παράδειγμα αν έγινε κάποια ειδική συνάντηση με κάποιον ξένο θεσμικό παράγοντα ή τουριστικό πράκτορα, κάποιου είδους συμφωνία ή και ακόμα πόσοι άνθρωποι ενημερώθηκαν από τους παριστάμενους εκεί.

Και όλα αυτά την ώρα που το οδικό δίκτυο που είναι στη αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης πάσχει όπως ακριβώς συμβαίνει και την έλλειψη φωτισμού στους κόμβουςτου εθνικού οδικού δικτύου από την Κίσσαμο μέχρι και τον Αγιο Νικόλαο, ένα θέμα που έχουμε αναδείξει πολλές φορές στο παρελθόν και συνεχίζει (και θα συνεχίζει όπως φαίνεται) να αποτελεί μέγιστο πρόβλημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook