Διαμαρτύρονται για τη νομοθετική ρύθμιση της υποχρεωτικής ένταξης των παιδιών στο νηπιαγωγείο από τα 4 έτη.

Δεκάδες εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης.

Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στη νομοθετική ρύθμιση της υποχρεωτικής ένταξης στο νηπιαγωγείο παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Όπως υποστηρίζουν, αυτό θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους σε αυτές.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη Λότζια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων των Εργαζομένων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και του ΕΚΗ, ο Δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός , τάθηκε υπέρ του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων, ενώ επισημάνθηκε κ το αίτημα της ΚΕΔΕ, να αποσυρθούν άρθρα από το Ν/Σ για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που αφορούν στην ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Στο υπόμνημα επισημαίνεται πως η αιφνιδιαστική και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, να συμπεριλάβει στο Νομοσχέδιο διάταξη με την οποία καθιερώνεται η ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων (4) ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε χιλιάδες οικογένειες, παιδιά και εργαζόμενους σε πετυχημένες δομές Δήμων, όπως είναι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί όλης της χώρας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους, η ψήφιση νομοθετική διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook