Το συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο έχει “διακριθεί” σε προκλήσεις στον χώρο του Αιγαίου πελάγους

Έκπληκτοι οι κάτοικοι των Καλυβών Αποκορώνου στα Χανιά, είδαν το μεσημέρι, ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο να έχει “δέσει” αρόδου έξω απο τον όρμο της Σούδας και σε πολύ κοντινή απόσταση απο την ακτή.

Πρόκειται για την φρεγάτα F-490 TCG Gaziantep, η οποία την τελευταία δεκαετία συχνά – πυκνά, συμμετέχει σε “προκλητικές” ενέργειες στον ευρύτερο χώρο του Αιγαίου πελάγους, είτε συνοδεύοντας ερευνητικά σκάφη της Τουρκίας (Τσεσμέ) είτε κάνοντας διελεύσεις μεταξύ των νησιών, φτάνοντας μέχρι και στα ανοιχτά του Σουνίου.

Η F-490 TCG Gaziantep, συμμετέχει και στην Νατοική αρμάδα SNMG2. Έχει μήκος 136 μέτρων και πλήρωμα 222 ατόμων και με ρυμουλκό οδηγήθηκε στην Νατοική ναυτική βάση στο Μαράθι.

 

 

Να σημειωθεί ότι – όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού – την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 διεξήχθη συνεκπαίδευση της φρεγάτας ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, μετά του οργανικού της ελικοπτέρου (τύπου AB212), με μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 -SNMG2 (αντιτορπιλικό HMS DUNCAN και φρεγάτα TCG GAZIANTEP) στη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου Πελάγους.

(Φωτο Άρης Μυριδάκης)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook