“Οι εργαζόμενοι στον χώρο καθαριότητας, του επισιτισμού και του προσωπικού ασφαλείας στα Δημόσια Νοσοκομεία της πόλης μας, αφού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες”

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρά με ανακοίνωση του το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή-καταγγελία, οι εργαζόμενοι στον χώρο καθαριότητας, του επισιτισμού και του προσωπικού ασφαλείας στα Δημόσια Νοσοκομεία της πόλης μας, αφού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον χώρο καθαριότητας, του επισιτισμού και του προσωπικού ασφαλείας στα Δημόσια Νοσοκομεία της πόλης μας, αφού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες, μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις καθημερινές τους ανάγκες. Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά, εργαζόμενοι συμβασιούχοι των 600 ΕΥΡΩ πέφτουν θύματα των λανθασμένων πολιτικών που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι οι παραπάνω συμβασιούχοι εργάζονται σε έναν νευραλγικό τομέα του δημοσίου,  όπως αυτόν της Υγείας, δεν έχει δοθεί ακόμα λύση στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα.

Για μία ακόμα φορά, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές! Το σκηνικό που διαδραματίστηκε με τους συμβασιούχους στον τομέα καθαριότητας των Δήμων, βλέπουμε να επαναλαμβάνεται με τους συμβασιούχους στα νοσοκομεία.

Με παρέμβαση του ΕΚΗ, του Σωματείου Καθαριστριών και του Συνδικάτου Επισιτισμού στο Υπουργείο Υγείας αλλά και σε επικοινωνία που είχε το Εργατικό Κέντρο με την διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Κα Ελένη Μαυρομμάτη, λάβαμε την δέσμευση ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στην Βουλή, Νομοθετική Ρύθμιση και συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο «περί Κάνναβης» με το άρθρο 63, όπου θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, που θα ανάβει το «πράσινο φως» στους Επιτρόπους να υπογράφουν για την πληρωμή, αλλά και για  την ανανέωση των Συμβάσεων Εργασίας των Εργαζομένων στον χώρο Καθαριότητας, του Επισιτισμού και του Προσωπικού Ασφαλείας στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.

Το ΕΚΗ, για μία ακόμα φορά ζητάει την πρόσληψη μόνιμου προσπικού με αξιοπρεπείς μισθούς και επιτέλους να σταματήσει ο εμπαιγμός και η εκμετάλλευση των εργατικού δυναμικού της χώρας.

Το ΕΚΗ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για το επίμαχο αυτό ζήτημα και  σκοπεύει να συνεχίσει τον αγώνα του για την επίλυση των σοβαρών αυτών ζητημάτων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook