Θαλασσινή αύρα στο πιάτο σας
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
½ κιλό μπρόκολο βρασμένο
1 κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κουτ. σούπας βούτυρο για τα ζυμαρικά
3 φλυτζ. τσαγιού ζουμί από τις γαρίδες
1 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. γλυκού συμπυκνωμένη ντομάτα
5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας εστραγκόν
1 κύβο ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
Καίμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν χωρίς σβόλους.
Προσθέτουμε το εστραγκόν και λίγο – λίγο το ζουμί από τις γαρίδες, τον τοματοχυμό και τον κύβο.
Αφήνουμε να βράσουν 3’, σβήνουμε και προσθέτουμε, την κρέμα και το 1/3 από το τυρί.
Σε μεγάλη πιατέλα στρώνουμε τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.
Από πάνω στρώνουμε τις γαρίδες, το μπρόκολο πασπαλίζουμε με τυρί, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.