Με προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και καταγγελία σε δυο Επιτροπές της Ε.Ε. προχωρούν κινήσεις πολιτών από όλη την Ελλάδα ενάντια στην εκχώρηση των αεροδρομίων στη Fraport.

Αντιπροσωπεία θα μεταβεί στις Βρυξέλλες το επόμενο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο πανελλαδικής κίνησης προκειμένου να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να καταθέσει καταγγελίες σε δυο Επιτροπές της Ε.Ε., του Ανταγωνισμού και των Εσωτερικών Αγορών. Η χρηματοδότηση αυτής της ενέργειας και η πρωτοβουλία για την κίνηση ανήκει στην Περιφέρεια των Ιόνιων Νήσων.

Μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης, επισκέφθηκαν σήμερα τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις εξελίξεις και να ζητήσουν τη συμπαράστασή του.

Όπως αναφέρει το Μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης, Αντώνης Σκαμνάκης:

Η πρωτοβουλία μαζί με άλλες πρωτοβουλίες πανελλαδικά αποφάσισε την προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και την καταγγελία σε δυο Επιτροπές της Ε.Ε. στην Επιστροπή για τον Ανταγωνισμό και στην Επιτροπή για τις Εσωτερικές Αγορές. Ως εκ τούτο θα μεταβεί στις Βρυξέλες αντιπροσωπεία από την πανελλαδική κίνηση τις επόμενες ημέρες για να κατατεθεί τόσο η προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια όσο και οι αντίστοιχες καταγγελίες στις επιτροπές της Ε.Ε. Η πρωτοβουλία και χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια των Ιόνιων Νήσων και μάλιστα με πρωτοβουλία του εκεί αντιπεριφερειάρχη. Ζητήσαμε από τον αντιπεριφερειάρχη ο οποίος ως γνωστόν αντιτίθεται σε αυτή την ιδιωτικοποίηση, τη συμπαράστασή του και ο ίδιος είπε ότι συμπαρίσταται. 

Ο κ. Σκαμνάκης επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι από την εκχώρηση των αεροδρομίων δεν έχει ωφεληθεί το κράτος, ιδιαίτερα στην περίπτωση του αεροδρομίου Χανίων του οποίου οι νέες υποδομές αναπτύχθηκαν με ευρωπαϊκά κονδύλια.

“Έχει φανεί ο αντιαναπτυξιακός χαρακτήρας της Fraport που δεν είναι επενδυτής από τη στιγμή που δεν έφερε ούτε ένα ευρώ για να επενδύσει στην χώρα αντιθέτως δανείστηκε από τις ελληνικές τράπεζες. Επίσης, περιμένει το πακέτο Γιουνκέρ για να προχωρήσει σε κάποιες επενδύσεις που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς, τις λεγόμενες μακέτες της Fraport. Άρα εμείς θεωρούμε ότι δεν παίζει κανένα ρόλο στην τοπική ανάπτυξη γι’ αυτό είμαστε ενάντια σε αυτή την εταιρεία. Επιπλέον θεωρούμε ότι η “αποικιακή” σύμβαση που έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο με τη Fraport είναι ζημιογόνα.” συμπλήρωσε ο κ. Σκαμνάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook