Σε πνιγμό αποδίδεται ο θάνατος της Ιωάννας Μπιλίση Χρουσαλά, πρώην προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η οποία βρέθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης νεκρή, στη θάλασσα στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Στην περιοχή όπου βρέθηκε η σορός της συμβολαιογράφου έσπευσε το Λιμενικό, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πάνω στη κ. Μπιλίση Χρουσαλά, βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα που απευθυνόταν στους οικείους της.

Η νεκροψία- νεκροτομή αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί και θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου. 

Υπενθυμίζεραι ότι τον Νοέμβριο είχε ασκηθεί εναντίον της ποινική δίωξη για υπεξαίρεση μισού εκατομμυρίου ευρώ από πλειστηριασμούς ακινήτων στη Θεσσαλονίκη. Η ίδια είχε αρνηθεί τις κατηγορίες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά αφέθηκε ελεύθερη άνευ όρων, μετά την απολογία της σε ειδική ανακρίτρια. Η απερχόμενη πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Εφετειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, κατέστη κατηγορούμενη, ύστερα από ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της για υπεξαίρεση στην υπηρεσία.

Η υπόθεση για την οποία απολογήθηκε συνδέονταν με πλειστηριασμούς ακινήτων που διενήργησε τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τη δίωξη -η οποία ήταν με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου- η ίδια, μετά την κατακύρωση των ακινήτων, δεν προέβη -ως όφειλε- σε δημόσια κατάθεση του πλειστηριάσματος (τιμήματος) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ το ποσό που τις «χρεώνονταν» ότι παρακράτησε ξεπερνούσε τις 500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook