Δυο εξορμήσεις για μικρούς και μεγάλους

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, στην διαδρομή Ζούρβα – Τρομάρισσα – Βούλισμα – Ζούρβα, στην επαρχία Κυδωνίας, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018. Η πεζοπορία είναι στην αρχή ανηφορική σε καλογραμμένο μονοπάτι, περνά από την τοποθεσία που ήταν το αρχαίο Ιερό Ριζηνία και καταλήγει την πανέμορφη ιστορική τοποθεσία της Τρομάρισσας, με την πηγή και τα θεόρατα πλατάνια. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν για λίγο σε δασωμένα πλατώματα και μετά ακολουθώντας για λίγο χωματόδρομο και κατηφορικό μονοπάτι, θα περάσουν από το Βούλισμα και θα καταλήξουν στο μικρό ορεινό χωριό της Ζούρβας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 548 μέτρων.

Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 7 ώρες, οι συμμετέχοντες όμως πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ζεστό αδιάβροχο αντιανεμικό, γάντια και σκούφο ή καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

Παιδική εξόρμηση από τον Ομαλό στο Καταφύγιο Καλλέργη

Παράλληλα, ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει εύκολη μονοήμερη πεζοπορική δραστηριότητα, για μικρά και μεγάλα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 7 έως 16 χρονών, στην διαδρομή οροπέδιο Ομαλού - Καταφύγιο Καλλέργη, στην επαρχία Κυδωνίας, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018. Ή πεζοπορία θα είναι εύκολη σε αργούς ρυθμούς, θα ξεκινήσει από την τοποθεσία Μαχί στο οροπέδιο Ομαλού και είναι ανηφορική σε χωματόδρομο. Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν την όμορφη χειμωνιάτικη φύση και θα αγναντέψουν προς το οροπέδιο και τα Λευκά Όρη. Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους μικρό σακιδιο, που να έχει μέσα παγουράκι με νερό, κολατσιό, αδιάβροχο αντιανεμικό ζεστό μπουφάν, καπελάκι ή σκούφο και γάντια.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:30 π.μ., κι επιστροφή νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής και για τις δυο περιτπώσεις, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 16/03. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Αριάδνη και Γεώργιος Κάτσικας.