Επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς των τροχαίων δυστυχημάτων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στο ύψος της Επισκοπής Ρεθύμνου, διοργανώνει για αύριο Κυριακή στις 11:30 το πρωί, μια ομάδα πολιτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εθνικό οδικό δίκτυο στο νησί.

Πρόκειται για απλούς πολίτες «πέρα από κόμματα και καταστάσεις», όπως επισημαίνουν, οι οποίοι – με αφορμή τα συχνά τροχαία δυστυχήματα ειδικά στο ύψος του Πετρέ, επικοινώνησαν μέσω internet και αποφάσισαν να αναδείξουν τα προβλήματα αλλά και τις λύσεις, οι οποίες πολλές φορές δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, αλλά …βούληση (για παράδειγμα ο καθαρισμός από την βλάστηση που εμποδίζει την ορατότητα των οδηγών).

Μάλιστα ανάλογη κινητοποίηση έγινε και πέρυσι (φωτό) όπου στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου Ευγένιος, ενώ τον Δεκέμβριο του 2010 , οι πολίτες παρέδωσαν σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Ρέθυμνο.

Η επιστολή στον Πρωθυπουργό έγραφε τα εξής :

\"\"
\"\"

Στην αυριανή κινητοποίηση θα συμμετάσχει και ο σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Χανίων, ενώ καλούνται όλοι οι πολίτες να δώσουν παρόν, ζητώντας το αυτονόητο. Την κυκλοφορία σε δρόμους ασφαλείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook