Ο Οσάμα μπιν Λάντεν φοβόταν ότι είχε οργανωθεί συνωμοσία εναντίον μέσα από την Αλ Κάιντα λίγο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με απόρρητα αμερικανικά έγγραφα που αποκάλυψε το WikiLeaks.

Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε από ένα πρώην μέλος της Αλ Κάιντα, τον Σαουδάραβα Αμπντούλ Μπουχάρι, ο οποίος κρατείται στο Γκουαντάναμο και δήλωσε ότι συνελήφθη και βασανίστηκε τον Οκτώβριο του 2001 από μέλη της οργάνωσης, προκύπτει από έγγραφο του Πενταγώνου το οποίο δημοσιεύει η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Μπουχάρι, ο οποίος είχε πολεμήσει τις σοβιετικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν πριν ενταχθεί στην Αλ Κάιντα, εξήγησε ότι συνελήφθη «εξαιτίας μιας διαφωνίας για τη μεταφορά χρημάτων» σε Ουζμπέκο εξτρεμιστή.

«Η μεταφορά αυτή είχε γίνει εν αγνοία του Μπιν Λάντεν, ο οποίος πίστευε πως πρόκειται για μια συνωμοσία με στόχο την ανατροπή του», υπογραμμίζεται στο έγγραφο του Πενταγώνου, το οποίο είχε χαρακτηριστεί απόρρητο από τις στρατιωτικές αρχές του Γκουαντάναμο.