Παράταση πήρε το έργο που έπρεπε να παραδοθεί ολοκληρωμένο στις 12 Απριλίου – Έργα εν μέσω τουριστικής περιόδου στην περιοχή

Η τουριστική περίοδος ξεκινάει σε τρεις ημέρες στα Χανιά, ωστόσο τα έργα ανάπλασης στην παραλία της Νέας Χώρας συνεχίζονται!

O ανάδοχος εργολάβος του έργου για διάφορους τεχνικούς λόγους ζήτησε επιπλέον χρόνο, δύο μηνών για να ολοκληρωθούν οι εργασίες κάτι που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Έτσι λοιπόν,καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του έργου αντι 12 Απριλίου, είναι η 12η Ιουνίου.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει την οργή των κατοίκων δε των επιχειρηματιών της περιοχής αφού, εν μέσω τουριστικής περιόδου, τα έργα θα συνεχίζονται στην περιοχή ενώ πρέπει να πούμε ότι οι πρώοι δικαιώθηκαν, όσον αφορά τους φόβους που είχαν εκφράσει στα ΜΜΕ για καθυστέρηση του έργου.

Ο  αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την εισήγηση του ότι η μεγάλη καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στα δίκτυα όμβριων και αποχέτευσης,γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Τι είπαν οι υπόλοιπες παρατάξεις για την καθυστέρηση παράδοσης του έργου

Η κα Αγγελάκη έκανε λόγω για δικαίωση όσων έλεγαν ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο μέχρι το καλοκαίρι, λέγοντας ότι τα τεχνικά προβλήματα έπρεπε να έχουν προβλεφθεί.

Ο κος Παπαδογιάννης ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή είχε τεθεί το θέμα των δικτύων, “συνεπώς δεν είναι σωστό να λέμε δεν ξέρουμε τι θα βρούμε κάτω από το οδόστρωμα. Ξεκινάει η τουριστική περίοδος και όλο το σύστημα του τουρισμού στα Χανιά είναι έτοιμο και μόνο ο Δήμος σφυρίζει αδιάφορα, έπρεπε να είχατε απαιτήσει από όλο το σύστημα του έργου να είχε ανταποκριθεί στο χρονοδιάγραμμα. Η δημοτική αρχή εκτίθεται και πάλι στις προγραμματικές θέσεις της και στο προγραμματισμό του έργου.”

Ο κος Σαρρής μίλησε για ένα έργο που ξεκίνησε να ολοκληρωθεί πριν αρχίσει η τουριστική περίοδος. “Φτάνουμε σήμερα να δοθεί ακόμα μια παραίτηση στα μέσα της σεζόν. Όταν συναντάς δυσκολίες τις αντισταθμίζεις για να είσαι “μέσα” στην προθεσμίας. Οι τεχνικοί λόγοι για εμάς δεν αποτελούν αντικειμενικές αιτίες για παράταση ενώ δεν πιστεύουμε καν ότι θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου.”

Ο κος Παπαντωνάκης είπε εξίσου ότι οι τεχνικοί λόγοι δεν αποτελούν δικαιολογία για την παράταση αυτή. “Η ΔΕΥΑΧ μάλιστα, μας είχε διαβεβαίωση ότι το δίκτυο της αποχέτευσης αρκεία, άρα ήξερε τι γίνεται από κάτω  δεν ανακαλύψαμε κάτι καινούριο δηλαδή. Η δημοτική αρχή διαβεβαίωσε καταστηματάρχες και κατοίκους ότι το έργο θα είναι έτοιμο αλλά όπως φαίνεται ούτε τότε θα είναι έτοιμο.”

Ο κος Ρίζος έκανε λόγω για πολιτική ευθύνη της δημοτικής αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης ενώ αναφέρθηκε ότι και άλλα έργα έχουν ακριβώς την ίδια κατάσταση άλλο κόστος σε σχέση με την μελέτη, καθυστερημένη παράδοση κτλ.” Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στο Βόρειο μέρος λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να εφαρμοστεί.

Την πρόταση του δημοτικού συμβουλίου καταψήφισε η παράταξη του κ.Σκουλάκη, από άποψη πολιτικών χειρισμών, ενώ απείχαν οι παρατάξεις του κ.Παπαδογιάννη,του κ.Σαρρή,κ.Παπαντωνάκης και κ.Ρίζου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook