Το βαρομετρικό χαμηλό, στο οποίο υποβαθμίστηκε σήμερα η τροπική καταιγίδα Τάλας, έπληξε τη δυτική Ιαπωνία με έντονες βροχοπτώσεις το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας 17 θανάτους και μερικές δεκάδες αγνοούμενους, μετέδωσε σήμερα, Κυριακή, Κυριακή ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK.

Ωστόσο, δεν υπήρξαν πληροφορίες για μεγάλη αναταραχή στη βιομηχανική παραγωγή και η εταιρία Ηλεκτρική Εταιρία του Τόκιο (Tokyo Electric Power Co) ανέφερε πως η κατεστραμμένη από το τσουνάμι μονάδα πυρηνικής ενέργειας Φουκουσίμα Νταϊίτσι, στη βόρεια Ιαπωνία, δεν επηρεάστηκε από την καταιγίδα.

Η Τάλας, που έπληξε το δυτικό νησί της Ιαπωνίας Σικόκου το Σάββατο, και είχε διασχίσει το κυριότερο νησί της χώρας έως νωρίς το πρωί της Κυριακής, βρισκόταν ανοικτά της εθνικής δυτικής ακτής το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα), κινούμενη βόρεια-βορειοανατολικά με ταχύτητα 10 χλμ/ώρα ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η τηλεόραση έδειξε πλάνα με κατολισθήσεις λάσπης και ισοπεδωμένα ξύλινα σπίτια δίπλα σε ένα φουσκωμένο, σκούρο καφέ ποταμό στη νομαρχία Νάρα της δυτικής Ιαπωνίας.

Αξιωματούχος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ανέφερε πως αναμένονται επιπλέον βροχές, αν και το κέντρο της καταιγίδας δεν βρίσκεται πλέον στην Ιαπωνία και πως οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook