Ένταση επικράτησε χθες στους δρόμους της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος σε διαδηλώσεις απαιτώντας την αποπομπή του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, μετέδωσαν αραβικά δορυφορικά δίκτυα.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έκλεισαν όλους τους δρόμους προς την πρωτεύουσα για να αποτρέψουν επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και ένοπλους υποστηρικτές του προέδρου Σάλεχ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

«Ο λαός θέλει να πορευτεί στο (προεδρικό) παλάτι», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Ο αριθμός των νεκρών από την τροπική καταιγίδα Τάλας, που έπληξε την δυτική Ιαπωνία, ανήλθε στους 25 ενώ 52 άνθρωποι αγνοούνται, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Το βαρομετρικό χαμηλό στο οποίο υποβαθμίστηκε η τροπική καταιγίδα Τάλας, κινείται βορειοανατολικά, όπως ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στη λειτουργία των εργοστασίων στην περιοχή και η Ηλεκτρική Εταιρία του Τόκιο (Tokyo Electric Power Co) ανέφερε πως η κατεστραμμένη από το τσουνάμι μονάδα πυρηνικής ενέργειας Φουκουσίμα Νταϊίτσι, στη βόρεια Ιαπωνία, δεν επηρεάστηκε από την καταιγίδα.

Η Τάλας κινείται με ταχύτητα, κατά μέσον όρο, δέκα χιλιομέτρων την ώρα–σχεδόν η ταχύτητα ενός ποδηλάτου- και αυτό προκάλεσε την ισχυρή και παρατεταμένη βροχόπτωση στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν αναφορικά με τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης» είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα ερωτηθείς για την καταιγίδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook