Η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει χρηματοδοτικά την κατασκευή του νέου προπονητηρίου της Ιεράπετρας που θα δημιουργηθεί δίπλα από το Βουζουνεράκειο στάδιο.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη, όπου συζητήθηκε το αίτημα της Δημοτικής Αρχής Ιεράπετρας για την κατασκευή του νέου προπονητηρίου.

Το υφιστάμενο προπονητήριο που βρίσκεται στην ανατολική παραλία της Ιεράπετρας παρουσιάζει τεράστιες φθορές λόγω παλαιότητας αλλά και της γειτνίασης με τη θάλασσα, με αποτέλεσμα να μην επιδέχεται περαιτέρω συντηρήσεων και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του αθλητικού κόσμου της περιοχής, κινδυνεύει δε, όπως είπε ο Δήμαρχος, με την πάροδο του χρόνου να καταστεί επικίνδυνο.

Ο Δήμαρχος παρέδωσε τεχνικό δελτίο στον Περιφερειάρχη, στο οποίο αναφέρεται ότι παραχωρεί δημοτικό χώρο δίπλα από το Βουζουνεράκειο στάδιο για τη δημιουργία νέου προπονητηρίου.

Ανταποκρινόμενος ο κ. Αρναουτάκης τόνισε πως η Περιφέρεια στηρίζει την υλοποίηση του έργου στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης για τη δημιουργία και τον εκσυγχρονισμό αθλητικών υποδομών στο νησί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook