Ο συνήγορος της 22χρονης σπουδάστριας που σκότωσε το βρέφος της στην Νέα Σμύρνη δήλωσε πως η νεαρή «μετανιώνει για ό,τι έκανε» και τόνισε πως «οι ειδικοί αποδίδουν τη συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη».

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Η κόρη μου είχε παχύνει λίγο αλλά συνήθιζε να φοράει φαρδιά ρούχα. Την Παρασκευή είχα πάει σε μια δουλειά και η κόρη μου είχε μείνει σπίτι. Οταν γύρισα τη βρήκα ξαπλωμένη. Εκείνη τη μέρα είχα διακρίνει κάποιες κηλίδες αίματος στο μπάνιο και τη ρώτησα τι είχε συμβεί. Μου απάντησε πως ήταν αδιάθετη. Και την επόμενη μέρα όμως συνέχιζε να έχει έντονη αιμορραγία και πάλι όμως μου έλεγε πως ήταν εξαιτίας της περιόδου. Οταν είδα στα κανάλια το Σάββατο ότι είχε βρεθεί νεκρό βρέφος στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας μας τη ρώτησα αν έχει καμία σχέση με αυτό, αν ξέρει ή έχει δει κάτι και αρνήθηκε σε έντονο ύφος. Με έπεισε ότι δεν ήξερε κάτι», κατέθεσε η μητέρα της 22χρονης κοπέλας στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, όταν της αποκάλυψαν πως η κόρη της ήταν εκείνη που είχε πετάξει το βρέφος από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους.

Στη συνέχεια τους ρωτούσε: «Τι θα συμβεί τώρα με την κόρη μου;». Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως η μητέρα δεν ξαφνιάστηκε από την ανακοίνωσή τους, και ήταν εμφανές πως κάτι υποψιάστηκε μετά την ανεύρεση του νεκρού βρέφους, ωστόσο δεν ήθελε να πιστέψει ότι το δικό της παιδί είχε κάνει κάτι τέτοιο. Η 22χρονη όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε: «Πιστεύω ότι η μάνα μου κάτι κατάλαβε όταν άκουσε την είδηση του νεκρού βρέφους στον ακάλυπτο. Ρώτησε αν έχω σχέση αλλά εγώ αρνήθηκα εκνευρισμένα».

Η δικαστική λειτουργός πήγε στην κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη η κοπέλα και όρισε την απολογία της για την Παρασκευή εφόσον η κατηγορουμένη είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις. Σημειώνεται ότι η 22χρονη καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της αλλά και μετά τη γέννηση και όσα τραγικά ακολούθησαν δεν επισκέφθηκε γιατρό, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εξαιρετικά χαμηλό αιματοκρίτη εξαιτίας της αιμορραγίας.

Στην αρχική της απολογία στους αστυνομικούς τόνισε πως την είχε πιάσει πανικός να εξαφανίσει το παιδί πριν το δει η μητέρα της: «Με έπιασαν δυνατοί πόνοι το μεσημέρι της Παρασκευής. Ευτυχώς έλειπε η μητέρα μου. Μπήκα στην μπανιέρα. Γέννησα και έκοψα μόνη μου τον ομφάλιο λώρο με ένα ψαλίδι. Δεν ήθελα με τίποτα η μητέρα μου να βρει το μωρό στο σπίτι. Επρεπε να το εξαφανίσω. Το τύλιξα σε ένα σεντόνι, το έβαλα σε μια σακούλα και το πέταξα από το παράθυρο»…

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 22χρονης σπουδάστριας, Αλέξανδρο Αλεξιάδη, η εντολέας του «έχει καταρρεύσει ψυχολογικά καθώς όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της». Ο συνήγορος δήλωσε πως η νεαρή σπουδάστρια «μετανιώνει για ό,τι έκανε» και τόνισε πως «οι ειδικοί αποδίδουν τη συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση»

Πηγή: eleftherostypos.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook