Με ανακοίνωση που εξέδωσαν εκπαιδευτικοί σύλλογοι, έγινε γνωστό ότι προχωρούν σε στάση εργασίας στο σχολείο όπου σημειώθηκε περιστατικό με επίθεση γονέα.

Η τρίωρη στάση εργασίας έχει κηρυχθεί για την Παρασκευή 27 Απριλίου λόγω της αήθους επίθεσης γονέα μαθητή. Συγκεκριμένα, ο γονέας του μαθητή “μπούκαρε” στο σχολείο όπου επιτέθηκε τόσο στον εκπαιδευτικό του παιδιού του όσο και στον Διευθυντή με αποτέλεσμα να ξεφύγει η κατάσταση και παραλίγο να υπάρξει και χειροδικεία.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.«Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» καταδικάζουμε το περιστατικό βίας κατά εκπαιδευτικού σε σχολική μονάδα του νομού Ηρακλείου από τους γονείς ενός μαθητή. Η απρόκλητη, υβριστική και βίαιη συμπεριφορά των συγκεκριμένων γονέων απέναντι σε εκπαιδευτικό του σχολείου είναι καταδικαστέα από το σύνολο της εκπαιδευτικής και γονεϊκής κοινότητας.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν αρνητικές επιδράσεις στο παιδαγωγικό κλίμα της σχολικής κοινότητας και στο ψυχοσυναισθηματικό κόσμο των παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα δείξει καμία ανοχή απέναντι σε φαινόμενα «τραμπουκισμού» και για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δ. Θεοτοκόπουλος θα στηρίξει συνδικαλιστικά και νομικά την εκπαιδευτικό και συνολικά το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

  Συγκεκριμένα, ο Σύλλογός μας:

–           Κηρύττει τρίωρη (3) στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στη σχολική μονάδα, στην οποία έγινε το περιστατικό.

–           Θα παρέχει νομική υποστήριξη σε συνεννόηση με το δικηγόρο που συνεργαζόμαστε για τα ζητήματα αυτά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook