Η Σοφία Λυράκη μητέρα του αδικοχαμένου Μανώλη Γερομαρκάκη μίλησε στην εφημερίδα “Ανατολή” για όσα έχουν ακολουθήσει μετά το τροχαίο συμβάν που προκάλεσε τον θάνατο του γιου της.

Αρχικά η κυρία Λυράκη αναφερόμενη στην υπόθεση τονίζει ότι:

«Στόχος μας είναι η αλήθεια και μόνο. Όχι η δημιουργία ενόχων. Απαιτούμε και δικαιούμαστε πιστεύω, πειστικές απαντήσεις. Υπήρξε εξόφθαλμη προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικών γεγονότων».

Όσον αφορά το γεγονός ότι η ιστορία άρχισε να ξεδιπλώνεται από την δική της επιμονή, υπογραμμίζει:

«Όταν διαπιστώνω πως τόσο τα παιδιά μου όσο κι άλλα παιδιά και ενήλικες, αναγνωρίζουν αυτή την αρχή και την εφαρμόζουν ως βασική αξία στη ζωή, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους, δεν μπορώ να δεχθώ πως τα άτομα που έχουν ταχθεί από το κράτος να έχουν την ευθύνη της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Αν μη τι άλλο είναι μια υποχρέωση που οφείλουν να τηρήσουν».

Το κατηγορητήριο

Θυμίζουμε ότι ο 18χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή τον Ιούλιο του 2013, όταν η μηχανή που οδηγούσε ξέφυγε της πορείας της με αποτέλεσμα ο 18χρονος να προσκρούσει σε σταθερό αντικείμενο και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή και το κατηγορητήριο, από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ερχόταν ένα περιπολικό με επιβαίνοντες δύο αστυνομικούς, όταν ξαφνικά στον δρόμο πετάχθηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας. Προκειμένου να αποφύγει τον πεζό ο οδηγός του περιπολικού έκανε ελιγμό με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να ανακόψει την πορεία του 18χρονου Μανόλη, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και έπεσε πάνω σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τις οποίες και κατέληξε.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται 4 αστυνομικοί, δυο επέβαιναν σε περιπολικό και δυο που κατηγορούνται ότι συγκάλυψαν λεπτομέρειες του συμβάντος.

Η πλευρά των 4 αστυνομικών αρνείται τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι το περιπολικό δεν είχε καμία σχέση και εμπλοκή με το τροχαίο και ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το θανατηφόρο τροχαίο δεν οφείλεται στο περιπολικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook